Control la o policlinică după ce o pacientă a reclamat că nu a fost consultată fără cardul de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CASMB face verificări la un dispensar din Capitală FOTO Mediafax
CASMB face verificări la un dispensar din Capitală FOTO Mediafax

O echipă de control a CASMB face verificări la un dispensar din Capitală, după ce o femeie a leşinat la sediul instituţiei aşteptând să depună o cerere pentru a obţine cardul de sănătate, întrucât medicul a refuzat să o consulte pentru că nu avea acest document.

O echipă de control de la Casa de Asigurări a Municipiului Bucureşti (CASMB) face verificări la un dispensar din Capitală. Asta după ce o femeie a leşinat la sediul CASMB, unde a mers pentru a depune o cerere pentru a obţine cardul de sănătate. Femeia a fost refuzată la primele ore ale dimineţii de medicul care trebuia să o consulte din cauză că nu avea card de sănătate. Potrivit Mediafax, policlinica la care se fac verificări este situată pe strada „I. Ghe. Duca”.

„O echipă de control a Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) verifică declaraţia unei femei de 42 de ani careia i s-a făcut rău în această dimineaţă (joi dimineaţă - n.red.), în timp ce se afla la coadă, aşteptând depunerea unei cereri pentru obţinerea cardului de sănătate. Deşi la coadă erau numai 10 persoane, femeii i s-a făcut rău şi a căzut întrebând încontinuu unde se află”, a explicat purtătorul de cuvânt al CASMB, Cristina Călinoiu, citată de Mediafax.

Aproape 930.000 de servicii medicale au fost acordate de luni până miercuri, adică de la intrarea în vigoare a cardului de sănătate, 483.695 dintre acestea fiind oferite fără acest document, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Cinci milioane de carduri activate până în prezent

Conform datelor transmise de CNAS, până în prezent au fost activate cinci milioane de carduri, fiind estimată o medie de activare de patru, cinci carduri pe secundă. În primele trei zile au fost acordate 924.413 de servicii medicale, dintre care 483.695 fără card.

Astfel, potrivit statisticilor, luni au fost 87.914 de servicii validate cu cardul de sănătate şi 136.556 de servicii acordate fără card, marţi 226.339 de servicii validate cu cardul de sănătate şi 183.489 de servicii acordate fără card, miercuri 226.465 de servicii validate cu cardul de sănătate şi 163.650 de servicii acordate fără card.

De asemenea, tot miercuri, în Capitală, au fost validate cu cardul 28.251 de servicii medicale, dintre care 4.905 acordate în cabinetele medicilor de familie. Tot ieri au fost acordate fără card de sănătate 15.773 de servicii medicale, dintre care 3.280 acordate în cabinetele medicilor de familie.

Potrivit CNAS, numărul cardurilor activate în sistem s-a dublat de la o zi la alta. Dacă luni au fost activate aproximativ 120.000 de carduri, marţi au fost activate 248.777 de carduri şi miercuri au fost activate în sistem un număr de 240.615 carduri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite