Ce amenzi riscă cei care fumează în locurile de joacă pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: bucurestiul.ro
FOTO: bucurestiul.ro

Persoanele surprinse că fumează în spaţiile de joacă pentru copii riscă o amendă între 100 şi 500 de lei, conform legii în vigoare, aici intrând şi ţigările electronice.

Poliţia Locală Sector 6 a aplicat amenzi de peste 7 mii de lei persoanelor care au fumat în spaţiile de joacă pentru copii.

Într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sector 6 se arată că "Din dispoziţia primarului Gabriel Mutu, agenţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au mărit numărul verificărilor din teren, în special în spaţiile de joacă pentru copii. Controalele vizează siguranţa celor mici (respectarea ansamblului de prevederi legale, menite să asigure sănătatea copiilor), precum şi păstrarea curăţeniei în aceste spaţii”,  arată dcnews.ro

„În ultimele săptămâni, poliţiştii locali au desfăşurat mai multe acţiuni având ca scop respectarea prevederilor Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. În urma controalelor din teren, au fost  depistate şi identificate mai multe persoane care au încălcat normele privind fumatul în locurile de joacă destinate copiilor şi în spaţiile comune din clădirile de locuinţe,  fiind aplicate sancţiuni contravenţionale al căror

cuantum se ridică la 7.450 lei. Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 le reaminteşte cetăţenilor că nerespectarea prevederilor legii antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei. Acest tip de acţiuni se vor desfăşura permanent în Sectorul 6, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura respectarea prevederilor actelor normative”, se mai arată în informarea de presă.

„Atunci când vine vorba de sănătatea şi siguranţa copiilor, nu putem face concesii. Poliţia Locală Sector 6 a demarat o serie de acţiuni, centrate atât pe informarea cetăţenilor, cât şi pe sancţionarea celor care se abat de la lege, fumând sau aruncând resturi de ţigări în locurile de joacă ale celor mici”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite