Apa nepotabilă la robinetele din localităţile din jurul Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Populaţia e sfătuită să folosească apa strict în scop igienic FOTO 123RF
Populaţia e sfătuită să folosească apa strict în scop igienic FOTO 123RF

Alertă în mai multe localităţi din jurul Bucureştiului, unde calitatea apei este pusă la îndoială de Direcţia de Sănătate Publică Ilfov, populaţia fiind sfătuită să folosească apa strict în scop igienic.

Mai precis, în comuna Berceni valorile maxime admise pentru amoniu şi mangan au fost depăşite, după cum arată

ultima analiză a apei efectuată de inspectorii sanitar din Ilfov. Probleme sunt şi în Dârăşti, unde parametrii determinaţi sunt în limite normale, cu excepţia manganului. 

În localitatea 1 Decembrie sunt depăşite valorile

maxime admise pentru amoniu, iar în Snagov-Ghermăneşti, parametrii sunt în limite normale cu excepţia nitraţilor

„Populaţia din localităţile vizate ar trebui să folosească apa de la robinet strict în scop igienic. Totodată, au fost stabilite măsuri şi termene de remediere pentru operatorii de apă care au înregistrat neconformităţi”, arată DSP Ilfov care face regulat analize asupra calităţii apei în judeţ. 

În localităţile Bragadiru, Cornetu, Pantelimon, Ciorogârla, Baloteşti, Corbeanca, Afumaţi, calitatea apei este una corespunzătoare, arată autoritatea publică, precizând

că apa poate fi folosită atât pentru băut, cât şi pentru

prepararea hranei.

Ce bacterii se pot găsi în apă 

Epidemiologii susţin că în apă se pot adăposti multe bacterii. Printre acestea se găsesc şi bacterii banale, fără influenţă asupra organismului, dar şi bacili coli, care în proporţie mai mare indică contaminarea apei cu ape de la canalizare. Bacteriile saprofite dau indicaţii asupra contaminării cu dejecţii animale şi semnalează bacilul febrei tifoide în timp ce bacteriile patogene produc îmbolnăvirea organismului, conchid specialiştii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite