Protecţia Consumatorului a găsit mâncare stricată la Cora Lujerului din Capitală. Hipermarketul, amendat cu 20.000 de lei pentru nereguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au găsit produse stricate la Cora Lujerului din Capitală, în urma unui control. Din primele informaţii, s-au găsit probleme la sarmale, la carnea de porc, la peşte şi la portocale, care erau alterate. Hipermarketul a fost amendat cu 20.000 de lei pentru nereguli şi a fost nevoit să-şi oprească temporar activitatea până la remedierea deficienţelor constatate de ANPC.

Concret, inspectorii de la ANPC au făcut un control în hipermarketul bucureştean şi au depistat mai multe nereguli. La faţa locului s-a deplasat o echipă coordonată chiar de Paul Anghel, directorul general al instituţiei.

Potrivit unui comunicat de presă, Cora Lujerului comercializa sarmale care conţineau şi mucegai verde. În ceea ce priveşte fructele, acestea aveau semne vizibile de alterare şi fiind amestecate cu fructe apte pentru consum.

Decongelarea peştelui se făcea în condiţii improprii, respectiv într-o chiuvetă pe care era aşezat un burete pentru igienizare, în timp ce dispozitivele utilizate la prelucrarea cărnii erau murdare şi ruginite.

Consumatorii, înşelaţi de preţurile afişate

Referitor la produsele din carne afumate în unitatea proprie, ele aveau semne evidente de alterare, prezentau colonii de mucegai şi aveau o suprafaţă lipicioasă, dar şi o culoare modificată şi un miros de alterat.

Biscuţii ambalaţi în incinta proprie nu aveau niciun element de identificare, au mai spus inspectorii care au mers în contol. În acelaşi timp, condimentele depozitate în recipiente din material plastic erau deja expirate de pe 31.11.2015.

O altă neregulă constatată de inspectori a fost afişarea de preţuri diferite la acelaşi produs, aceeaşi origine, aceeaşi calitate şi aceaşi tastă 36 pentru emiterea bonului, în cazul portocalelor.

„Expunerea amestecată de produse preambalate, cantităţi diferite în acelaşi spaţiu, cu dezinformarea vădită a consumatorilor asupra preţului şi a cantităţii”, au mai arătat inspectorii.

Amendaţi cu 20.000 de lei pentru nereguli

Inspectorii au aplicat o amendă de 20.000 de lei hipermarketului şi a oprit şi retras din circuitul de consum 820 de kilograme de fructe şi legume în valoare de 150.030 de lei, 17 kilograme de produse din carne de 480 de lei, precum şi 6 kilograme de condimente în valoare de 120 de lei. Totodată, a fost oprită de la comercializare o cantitate de 18 kilograme de produse de 270 de lei, până la intrarea în legalitate.

„De asemenea a fost dispusă oprirea temporară a prestarii serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate”, arată comunicatul de presă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite