Acces mai bun la tratamente pentru copiii cu afecţiuni hematologice şi oncologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern care prevede extinderea prescrierii la copii, a două molecule cuprinse în Lista de medicamente compensate şi gratuite, destinate tratamentului în purpura trombocitopenică imună idiopatică.

Astfel, medicii pediatri hematologi pot prescrie aceste medicamente  copiilor cu vârsta de peste 1 an în baza protocoalelor de prescriere  elaborate de către comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii.

Protocoalele se află în transparenţă decizională şi  vor fi în curând aprobate.

De asemenea, actul normativ aprobat astăzi de Guvern prevede şi posibilitatea prescrierii în ambulatoriu a  medicaţiei de suport pentru copiii cu afecţiuni oncologice şi hematologice  de către medicii pediatri cu competenţă/atestat în oncologie sau hematologie.

Până în prezent medicaţia de suport putea fi prescrisă  doar de către medici cu dublă specialitate.

„Sunt măsuri menite să îmbunătăţească tratamentul, evoluţia şi calitatea vieţii copiilor  cu afecţiuni hematologice sau oncologice. De asemenea, în cazul micuţilor pacienţi era nevoie de un acces mai facil la tratamentele de suport acordate în ambulatoriu”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite