11 spitale trec de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 spitale trec în subordinea Ministerului Transporturilor FOTO Adevărul
11 spitale trec în subordinea Ministerului Transporturilor FOTO Adevărul

Un număr de 11 spitale vor trece din subordinea Ministerului Sănătăţii în subordinea Ministerului Transporturilor, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă lansat miercuri în dezbatere publică. Astfel, Ministerul Transporturilor va prelua nu doar patrimoniul unităţilor sanitare ci şi personalul medical.

Concret, cele 11 spitale sunt Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea, Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova, Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi, Spitalul General Căi Ferate Braşov, Spitalul General Căi Ferate Galaţi, Spitalul General Căi Ferate Ploieşti, Spitalul General Căi Ferate Sibiu şi Spitalul General Căi Ferate Drobeta Turnu Severin.

Fondurile pentru cele 11 spitale, în bugetul Transporturilor

La ora actuală, reţeaua sanitară a Ministerului Transporturilor numără 4 unităţi sanitare cu paturi, acestea fiind finanţate din venituri proprii, prin sistemul de asigurări sociale de sănătate şi din transferuri de la bugetul de stat. Totodată, ele sunt împărţite în două categorii: spitale clinice, în număr de două, şi spitale generale, tot în număr de două.

„În prezent, asistenţa medicală a personalului din transporturi cu atribuţii în siguranţa transporturilor se asigură, exclusiv prin cele patru unităţi sanitare care s-au dovedit a fi insuficiente pentru nevoile actuale, iar asistenţa psihologică a personalului din transporturi cu atribuţii în siguranţa transporturilor se asigură prin laboratoarele psihologice din reţeaua sanitară proprie, care, de asemenea, s-au dovedit a fi insuficiente”, se arată în nota de fundamentare.

Autorităţile arată că sumele alocate celor 11 spitale care trec la Transporturi vor fi transferate la bugetul MT.

Pe aceeaşi temă:

Ministerul Sănătăţii ia în calcul posibilitatea de a redeschide spitalele

O parte din spitalele închise de fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, ar putea fi redeschise. Anunţul a fost făcut de actualul şef de la Sănătate, Nicolae Bănicioiu, care susţine însă că unităţile medicale vor fi redeschise doar după o analiză făcută cu multă atenţie.

Ministerul Sănătăţii interzice repararea maşinii în parcare. Parcările de bloc, la minimum cinci metri de ferestre

Parcările de bloc pot fi amenajate la o distanţă de cel puţin cinci metri de ferestrele imobilului, iar în parcare sunt interzise activităţi de reparaţii şi întreţinere auto. Aşa prevede un ordin emis de Ministerul Sănătăţii în mandatul lui Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii: Numărul de internări în spitale a scăzut în urma controalelor

Internările au scăzut după o săptămână de la declanşarea controalelor în spitale de către echipe mixte ale Ministerului Sănătăţii şi CNAS, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. El a mai spus că o formă de motivare a medicilor ar putea fi coplata la externare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite