VIDEO REPORTAJ. Ura scindează România: experimentul Piteşti, varianta 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4.000 de oameni au luat parte, ieri, la un miting pro-guvern, în centrul Piteştiului. Organizatorii, membri importanţi ai PSD Argeş, au spus că a fost doar un exerciţiu şi că ar putea replica la scară mult mai mare un miting la Bucureşti, în care să ceară demisia preşedintelui Iohannis.

Într-o zi care în cultura religioasă a ţării noastre poartă numele de „sâmbăta morţilor“, într-o piaţă botezată după numele unui criminal al Revoluţiei din 1989 (Vasile Milea, ministru al Apărării în timpul represiunii de la Timişoara şi Bucureşti), 4.000 de PSD-işti s-au adunat pentru a striga „Sus Guvernul“, „Jos Preşedintele“. Timp de o oră, centrul Piteştiului a răsunat de cântece patriotice şi de discursuri pline de patos. „Să ne lase în Parlament să ne facem treabă! Să nu ne mai bage la puşcărie unul câte unul!“ a urlat în microfon deputatul Cătălin Rădulescu, condamnat deja definitiv (cu suspendare) pentru fapte de corupţie. S-a strigat „PSD, PSD / România-i roşie/ Glorie!“ şi „Trăiască PSD! Uraaaa!“.  La final s-a făcut o horă mare, românească. „Iohannis nu ştie nici hora!“, a strigat cineva. Când hora s-a spart, argeşenii au plecat acasă vorbind între ei despre: Soros, Iohannis – piromanul şi despre spălaţii pe creier din Piaţa Victoriei.

Nivelul de ură atins în aceste zile între contestatarii şi susţinătorii guvernului reînvie ecouri de tristă amintire. Piteştiul a redevenit, ieri, pentru câteva minute, locul în care victimele se transformă în călăi, printr-o falsificare flagrantă a realităţii. Despre victime e vorba în reportajul video de mai jos. 4.000 de victime s-au prins într-o horă a unirii, răspândind în aer un aspru miros de sărăcie, umilinţă şi neputinţă. La final au strigat din nou înfiorătorul cuvânt „Glorie!“. Vizionare plăcută! Genul programului: tragedie.

Ura scindează România. Experimentul Piteşti, varianta 2017

Pentru utilizatorii care accesează site-ul pe mobil, clipul video este disponibil aici

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite