Victor Ponta despre relaţia instituţională cu preşedintele României: „Nu am făcut un pact cu Traian Băsescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta consideră ca va anul următor va fi unul în care relaţia cu Traian Băsescu va fi dificilă. FOTO: Mediafax
Victor Ponta consideră ca va anul următor va fi unul în care relaţia cu Traian Băsescu va fi dificilă. FOTO: Mediafax

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat luni seară în cadrul unei emisiuni televizate de la Antena 3 declaraţiile realizate de preşedintele României, Traian Băsescu, privind ultimele evenimente ale scenei politice româneşti, abordând tema relaţiei instituţionale cu liderul de la Cotroceni, precum şi raportarea la justiţie a celui doi şefi ai executivului.

Liderul de la palatul Victoria susţine că aşa numitul pact de coabitare nu a fost încheiat cu Traian Băsescu, ci a fost un demers realizat în pentru a detensiona relaţiile dintre liderii executivului în beneficiul electoratului.

„Nu am făcut un pact cu Traian Băsescu. Am făcut un pact cu cetăţenii, prin care am spus că nu-l mai las pe preşedintele Băsescu să conducă şi Guvernul, Parchetele, cum  a făcut-o. Au venit termenele. I-a expirat domnului Morar mandatul. Nu mai ascultă miniştrii de preşedinte, nu mai dă ordine Parlamentului”, a declarat prim-ministrul României.

Victor Ponta a negat implicarea sa în activitatea puterii judecătoreşti din România, singurele discuţii instituţionale realizate cu procurorul general fiind în timpul în care a avut şi portofoliul Justiţiei, în perioada de interimat.

„Dincolo de aceste declaraţii, singurul om politic care dă telefoane la procurori este Traian Băsescu. Eu nu am vorbit cu procurorul general, cu excepţia perioadei în care eram ministrul Justiţiei. Cu ministrul Justiţiei din Guvern a existat o singură situaţie anormală: domnul Predoiu discuta numai cu Traian Băsescu. S-a terminat perioada cu Predoiu, cu linie directă la Băsescu. Noul ministru sigur că discută cu prim-ministrul, nu cu preşedintele. Au fost Monica Macovei şi Predoiu. Chiuariu nu a ascultat de ordinele preşedintelui şi s-a trezit cu dosar penal”, a declarat liderul de la palatul Victoria.  

Prim-ministrul român a încercat să preconizeze şi posibila relaţie între cele doua capete ale executivului până la terminarea mandatului liderului de la Palatul Cotroceni:

„E foarte clar ce vom avea în următorul an. Domnul Băsescu va face scandal din orice şi va veni cu ceartă, cu distrugere”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite