Victor Ponta, despre Iohannis: „Poate ocupa orice funcţie. Poate fi şi prim-ministru, poate fi şi preşedinte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta spune că Iohannis este un câştig pentru USL Foto Arhiva Adevărul
Victor Ponta spune că Iohannis este un câştig pentru USL Foto Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara la România TV că adeziunea primarului Sibiului Klaus Iohannis la PNL reprezintă un câştig nu doar pentru liberali, ci şi pentru USL. Potrivit premierului, Iohannis este un om care a dovedit că poate ocupa orice funcţie.


Întrebat dacă are senzaţia că Iohannis a fost adus drept rezervă pentru funcţia de premier, Ponta a răspuns:” Nu am niciun fel de senzaţie de acest gen. Am avut dintotdeauna o relatie cu dl. Johannis. O să stau prim-ministru atâta timp cât fac performanţă şi am sprijin în Parlament. E un mare avantaj pentru noi”.

De asemenea, chestionat în legătură cu rolul pe care îl va juca primarul Sibiului în cadrul alianţei, premierul a răspuns că acesta poate fi şi prim-ministru, poate fi şi preşedinte.

”Ca să citez din copreşedinte, poate fi şi prim-ministru, poate fi preşedinte. Este un om care a dovedit că poate ocupa orice funcţie”, a explicat Ponta, lămurind faptul că nu s-a pus nicio clipă problema ca Iohannis să vină în PSD, întrucât este un om cu viziuni liberale.

În momentul oficializării înscrierii lui Iohannis în PNL, Antonescu a fost întrebat dacă îl vede în continuare o variantă bună de premier, după ce l-a propus pentru acest post în 2009. „Da, fără îndoială, cu precizarea că intrarea domnului Klaus Iohannis în PNL nu înseamnă cu nimic, dar absolut cu nimic vreo modificare în angajamentele noastre la nivelul USL în faţa alegătorilor români“, a răspuns Antonescu.

„Cu alte cuvinte, nu are niciun fel de legătură şi nu afectează în niciun fel intrarea domnului Iohannis în rândurile noastre susţinerea PNL pentru premierul Victor Ponta ca premier, până la capătul acestui ciclu electoral“, a adăugat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite