Victor Negrescu critică lipsa de reacţie a lui Klaus Iohannis în contextul referendumului din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia a spus NU dominaţiei birocraţiei asupra democraţiei prin votul dat, a explicat duminică, într-un comunicat remis Agerpres, rezultatul referendumului, europarlamentarul Victor Negrescu (PSD). Totodată, acesta a criticat lipsa de reacţie a preşedintelui Klaus Iohannis faţă de această nouă criză la nivel european.

„Rezultatul care se anunţă la referendumul din Grecia schimbă modul de a face politică la nivel european. Este o victorie a democraţiei contra birocraţiei anti-democratice care a asfixiat, în numele austerităţii, dezvoltarea economică şi soarta oamenilor. În faţa acestui NU, România trebuie să aibă curajul să iniţieze un nou proiect de ţară care să le ofere românilor mai multă demnitate. Pentru acest nou mod de a face politică, trebuie lideri adevăraţi”, scrie europarlamentarul român în comunicatul citat.

Acesta susţine că „pentru marea majoritate a românilor, acest referendum nu este despre DA sau NU, ci despre incapacitatea reprezentantului României în Consiliu European — preşedintele — de a fi activ, de a conta la nivel european şi mai ales de a explica populaţiei ce se întâmplă şi ce trebuie făcut pentru protejarea românilor de efectele unei crize declanşate în Grecia”.

„După modelul predecesorului său, preşedintele Klaus Iohannis se crede providenţial şi refuză să comunice românilor gândurile şi proiectele sale pentru România. Această lipsă de transparenţă mă îngrijorează cel mai mult. Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, aţi spus că nu vă faceţi Ťiluziiť privind referendumul din Grecia când v-am solicitat sa convocaţi CSAT şi să organizaţi o întâlnire cu eurodeputaţii şi Guvernul României pentru a preîntâmpina efectele referendumului, dar ghinion, grecii au votat NU. Acum ce facem?”, mai notează eurodeputatul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român şi-a declarat totodată convingerea că rezultatul referendumului nu înseamnă ieşirea Greciei din zona Euro sau din Uniunea Europeană. „Grecia va continua drumul său european. Acum vor începe negocierile reale între creditori şi Grecia. Cred ca se va ajunge la un acord pentru ca birocraţia internaţională ar pierde mai mult în absenţa unei soluţii de compromis”, susţine europarlamentarul Victor Negrescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite