Val de excluderi în PSD. Apropiaţii lui Marian Vanghelie şi iubita edilului au fost daţi afară din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Mizil şi Marian Vanghelie FOTO Adevărul
Oana Mizil şi Marian Vanghelie FOTO Adevărul

La scurt timp după descinderea procurorilor DNA la locuinţa lui Marian Vanghelie, PSD Sectorul 5 a decis excluderea din partid a 11 consilieri generali şi locali, apropiaţi edilului. De asemenea, în situaţia de a fi exclusă se află şi iubita primarului, deputatul Oana Mizil.

Un comunicat de presă, remis joi „Adevărul“, anunţa că din cadrul organizaţiei PSD Sectorul 5, condusă, în prezent, de deputatul Cristian Rizea, au fost excluse, cu unanimitate de voturi, 11 persoane, dintre care trei consilieri generali şi opt consilieri locali.

1. Bogdan Georgescu, consilier general mun. Bucureşti

2. Dragoş Florescu, consilier general mun. Bucureşti

3. Mihai Doru Giugula, consilier general mun. Bucureşti

4. Georgeta Matei, consilier local Sector 5

5. Emil Agheorghesei, consilier local Sector 5

6. Dincă Mihalache, consilier local Sector 5

7. Vili Mihaela Constantin, consilier local Sector 5

8. Roberto Gabriel Vişan, consilier local Sector 5

9. Stefan Bârlescu, consilier local Sector 5

10. Alexandru Păduraru, consilier local Sector 5

11. Mita Goganău, consilier local Sector 5

Cristian Rizea a precizat, pentru PSnews.ro,  că cei excluşi astăzi au ales un alt drum politic, întrucât au participat la o întâlnire organizată de Marian Vanghelie.

Rizea a mai precizat că va trimite din partea PSD adresă atât către Primaria Capitalei, cât şi către Primăria Sectorului 5 prin care a solicitat celor două instituţii să ia act de excluderile respectivilor aleşi.

„Noi acum vom trimite, din partea PSD, adrese către secretarul general, către Primăria Capitalei şi către Primăria Sectorului 5. Ei sunt obligati, conform legii, să pună pe ordinea de zi această problemă. Pentru că următorii, practic, de pe listă, respectiv de la CGMB şi de la Consiliul Local din partea PSD vor intra automat. CGMB şi Consiliul Local sunt obligaţi să pună pe ordinea de zi această chestiune. Dacă nu vor pune şi nu vor respecta legea vom face plângeri penale în acest sens”, a transmis Cristian Rizea pentru PSnews.ro.

Oana Mizil, pe făraş

Tot din cauza aderării la partidul tandemului Geoană-Vanghelie va fi exlcusă din PSD şi Oana Mizil, iubita edilului de la 5. 

„Faptul că Oana Mizil apare în tabelul de iniţiativă a noului partid creat de Geoană şi Vanghelie şi depuse hârtiile la Tribunalul Bucureşti - Partidul Social Românesc, nu poţi să fii în două partide, în PSD şi în alt partid şi de drept îţi încetează statutul de membru al PSD“, a spus secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu, citat de Mediafax.

El a arătat că decizia de excludere a Oanei Mizil va fi discutată luni la PSD Sector 5 şi joi în Biroul Politic al PSD Bucureşti. „Decizia luată de Sectorul 5, care va fi validată la Bucureşti, nu are legătură cu ceea ce se întâmplă la DNA. La PSD Sector 5 va fi analizată luni şi joi o să o discutăm în Biroul Politic la Bucureşti“, a adăugat Ştefănescu. Oana Niculescu Mizil şi-a depus, joi, la Parlament, demisia din calitatea de deputat, după ce a făcut anunţul în acest sens în declaraţiile de presă susţinute la ieşirea din sediul DNA, unde a fost audiată.

Potrivit procedurilor, această demisie din calitatea de deputat va ajunge la şedinţa Biroului Permanent şi apoi va trebui anunţată în plenul Camerei.

Procurorii anticorupţie au audiat-o joi pe Oana Mizil într-un dosar în care există suspiciuni de comitere a infracţiunii de efectuare de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia.

Ivan, aceeaşi soartă

În situaţia ingrată de suspendat se află şi europarlamentarul Cătălin Ivan. Conducerea PSD Sector 1 Bucureşti a decis, marţi, suspendarea sa din partid, pentru 12 luni. Cătălin Ivan susţine că a aflat că a fost suspendat din partid pentru o perioadă de 12 luni, decizia fiind luată, marţi, de către Biroul Permanent al PSD Sector 1. Eurodeputatul mai susţine că hotărârea este nestatutară, întrucât el este membru al PSD în localitatea ieşeană Dobrovăţ şi că doar conducerea acestei organizaţii putea lua o astfel de decizie.

„Eu nu ştiu cum m-au suspendat din partid cei de la PSD sector 1, câtă vreme sunt membru la PSD Dobrovăţ. Adică m-au suspendat dintr-o calitate pe care n-o aveam. Sunt înscris de ceva timp la PSD în comuna Dobrovăţ, unde primar este colegul de partid Cătălin Martinuş, un om cu care am relaţii foarte bune", a spus Cătălin Ivan.

El a precizat că nu va părăsi PSD, dar că se încearcă pe toate căile să i se bareze drumul către candidatura sa la preşedinţia partidului la viitorul congres.

"Mă voi lupta cu ei în continuare. Nu plec din PSD. Ei fac orice să nu candidez la congres. Dacă nu voi fi eu cel care va candida, vor fi alţii care vor prelua proiectul, iar acest proiect va fi câştigător", a declarat Cătălin Ivan.

Codrin Ştefănescu a precizat, joi, că se aşteaptă din partea organizaţiei PSD Iaşi confirmarea că a fost primit Cătălin Ivan în această filială, în caz contrar suspendarea acestuia din partid pe un an rămâne valabilă.

„Situaţia lui Cătălin Ivan este cât se poate de simplă, a fost suspendat pe un termen de 12 luni conform Statutului, propusă de organizaţia locală şi aprobată de Consiliul pe Sectorul 1. Ieri nu am mai discutat nimic legat de excluderea lui din partid. Dacă cei de la organizaţia Iaşi nu-i primesc transferul, şi mă refer la domnul Nichita, s-a dus el la Dorovăţ sau în nu ştiu ce comună membru, trebuie să aibă acceptul organizaţiei judeţene, dacă organizaţia judeţeană nu-i dă OK pe aşa ceva înseamnă că suspendarea pe 12 luni rămâne valabilă. Acum aşteptăm de la colegii de la Iaşi să ia o decizie, să facă un Birou Permanent judeţean şi să ne dea un răspuns", a precizat Ştefănescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite