Traian Băsescu, la Digi24: „Alegerea lui Crin Antonescu ca preşedinte ar fi o catastrofă. Ponta dă dovadă de responsabilitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a fost invitat la postul digi 24
Traian Băsescu a fost invitat la postul digi 24

Traian Băsescu a lăsat să se înţeleagă că nici unul dintre politicienii Victor Ponta, Sorin Oprescu, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis nu va fi preşedintele României. Prezent joi seara, la Digi24, preşedintele a comentat şansele de a ajunge la Cotroceni ale celor patru după ce Cosmin Prelipceanu i-a făcut cunoscut sondajul „Adevărul” despre încrederea cetăţenilor în politicieni.

Prezent în emisiunea ”Jurnalul de seară„ de la Digi24, preşedintele Traian Băsescu a comentat „Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“. Moderatorul i-a făcut cunoscut preşedintelui faptul că pe primele locuri în topul încrederii din acest sondaj se află Mugur Isărescu, Victor Ponta, Sorin Oprescu, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis. ”Nici unul dintre politicienii din acest sondaj nu va fi preşedintele României”, a afirmat Traian Băsescu care nu avrut să spună şi ce şanse are tehnocratul Mugur Isărescu, prezent pe primul loc în topul încrederii. 

"O să spun un lucru pe care eu îl cred, dar să nu îmi cereţi detalii. Niciunul dintre ei nu va fi preşedinte, dintre cei pe care i-aţi spus mai înainte (Antonescu, Oprescu, Iohannis, Ponta, n.r.). Dintre politicieni, niciunul nu va fi preşedinte (...) Păi Victor Ponta a spus clar că nu vrea, iar ceilalţi trei nu pot", a precizat Traian Băsescu.

În cadrul emisiunii, Traian Băsescu l-a lăudat pe premierul Victor Ponta şi l-a criticat dur pe liderul PNL; Crin Antonescu.

"Eu cred că Antonescu ar trebui să vadă că Victor Ponta reuşeşte, ceea ce mărturisesc că nu am crezut că se va întâmpla foarte curând, să înţeleagă responsabilitatea unei funcţii foarte înalte, când pui interesul de partid mult sub interesul naţional. Când ai de ales între interesul naţional şi plăcerea unora din partid, nici nu te uiţi la plăcerea lor. Nu de asta eşti acolo, trebuie să faci ce trebuie şi nu ce vrea partidul", a spus Băsescu.

Preşedintele a mai spus că preşedintele PNL nu are responsabilităţile şi valorile pe care premierul le are, legate de problemele ţării.

"Crin Antonescu nici nu are valorile astea, nici nu le înţelege şi nici nu îl interesează. Un prim-ministru se loveşte zilnic de lucrurile astea, îi vine Voinea de la Buget şi îi spune că trebuie să ne împrumutăm. Când nu ai responsabilitatea asta, e uşor să o faci pe Crin Antonescu. Numai că el face o mare greşeală, aspiră să devină preşedintele României. În momentul de faţă este total decredibilizat. Ar fi o catrastrofă pentru România să îl avem preşedinte mâine. El trebuie să se rebranduiască, să arate că înţelege valorile UE şi NATO", a spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite