SURSE George Maior va fi numit ambasador al României la Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director SRI George Maior va fi numit ambasador al României la Washington, au precizat pentru "Adevărul" surse oficiale.

Întrebat, luni, de jurnalişti dacă l-a propus pe George Maior ca ambasador la Washington, premierul Victor Ponta a declarat că un anunţ în acest sens ar trebui făcut de preşedintele Klaus Iohannis. „Conform Constituţiei, numai preşedintele României poate să numească ambasadori. Eu acum sunt la PSD şi sunt convins că preşedintele României vă va comunica“, a declarat Ponta.

George Maior (47 de ani) a deţinut, timp de aproape zece ani, funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii (4 octombrie 2006-27 ianuarie 2015).

Înainte de a ajunge în fruntea SRI, Maior a fost senator din partea PSD, în perioada noiembrie 2004-octombrie 2006. Între 1997 şi 1999 a activat în diplomaţie ca însărcinat cu afaceri al Ambasadei României în Irlanda.

George Maior este autorul a numeroase cărţi pe teme precum: cunoaşterea strategică, politica de apărare, securitate şi cooperare în spaţiul european. Maior a publicat şi mai multe articole de specialitate în publicaţii precum „International Journal of Intelligence and Counter Intelligence“, „Mediterranean Quarterly“, „Baltic Defense Review“ sau „Foreign Policy România“.

Fostul director SRI a primit, de-a lungul timpului, şi numeroase distincţii precum: Ordinul „Legiunii de Onoare“ în grad de Cavaler conferit de către preşedintele Franţei, Ordinul Naţional „Steaua României“, în grad de comandor şi titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum conferit de Universitatea de Vest din Timişoara.

Teza sa de doctorat, „Drept naţional şi european în jurisprudenţa Curţii Europene de la Strasbourg“, a fost nominalizată la premiul MOST acordat de UNESCO.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite