Sterilizarea media şi PRU sau cum Sistemul are grijă de toate aspectele

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Diaconu la Adevarul Live FOTO David Muntean
Bogdan Diaconu la Adevarul Live FOTO David Muntean

În timp ce tu mai eşti în vacanţă, în timp ce tu persişti în activismul tău plenar în care politica e o râie, în timp ce fiecare aspect al vieţii tale, surprise!, e consecinţă a calităţii dezastruoase a politicienilor pe care îi votezi, Sistemul se pregăteşte de alegeri. În laboratoare, în timp ce tu sorbeai din cocktailul refreshing, s-a decis. Diversiunea PRU şi curăţenia de toamnă din media trebuie să meargă şnur.

E ca o ultimă repetiţie, în teatru se numeşte „şnur“. Acum se lucrează la ultimele retuşuri. Totul trebuie pregătit în detaliu, iar Sistemul e mai unit ca niciodată. Toţi s-au întors la nucleu, gravitaţia i-a adus acolo unde le este locul. Lângă matcă, nucleu, gură de alimentare. E suficient să asculţi discursurile politicienilor şi realizezi că seamănă până la identitate, fie că te uiţi în gura liberalilor, pesediştilor, pmpiştilor. Cel mai mare apărător al Sistemului e chiar fostul preşedinte. Din gura lui auzi chiar şi discursul „nu mai daţi în parlamentari“, „nu mai criticaţi Parlamentul!“. Să avem respect pentru Parlament!? Acest Parlament care oficalizează corupţia, care face front comun pentru obstrucţionarea Justiţiei, acest Parlament care, an de an, adaugă munţi de legi şi portiţe legislative pentru corupţii şi clienţii lor să se strecoare prin cotloanele legislative devalizând bugetul de stat, scăpând de responsabilitate, camuflându-se.  

Dacă Sistemul a scăpat de inocenţii politic, de naivii care au crezut în poveşti de schimbare, de intelectualii care au fost îndepărtaţi, acelaşi lucru s-a întâmplat în oglindă şi în media. În politică, intelectualii au fost eliminaţi. Pe rând. Intelectualii cu apelurilor lor la etică şi morală, intelectualii care le stricau apele politicienilor agramaţi şi cocalari, toţi intelectualii care deranjau pentru că vorbeau despre transparenţă, despre program politic coerent, intelectualii care stricau atmosfera de bandă de hoţi. Erau în plus, le stăteau în coastă. Acum, politica şi televiziunile arată la fel. În partide şi în studiouri apar doar cei care trebuie. Fetele şi băieţii care au rămas fac frumos. Nu mai are nimeni palpitaţii. Această preschimbare s-a produs odată cu cutremurul politic din 2012, odată cu laşităţile şi complicităţile care au ţesut în timp protecţia Sistemului. Părea că s-au despărţit apele, dar apele doar s-au aşezat şi asta încă din perioada alegerilor parlamentare din 2012. S-a dat mâna şi atunci cu PSD. În Timiş, s-au furat voturile cu camioanele, la mica înţelegere cu pesediştii. Până astăzi, în anul de graţie 2016, toate experimentele politice menite să spargă monopolul politic au eşuat fie în braţele Sistemului, fie pur şi simplu au făcut implozie.

Media a fost şi ea supusă unei sterilizări. Au fost eliminaţi toţi jurnaliştii. Au rămas în studiouri angajaţii unora şi altora. Cele mai brutale operaţiuni de sterilizare s-au făcut la b1tv.  Iar vara asta s-a lucrat la uniformizarea studiourilor  tv. În vederea alegerilor parlamentare, totul trebuie să arate la fel. Şi asta e posibil doar prin eliminarea jurnaliştilor care mai rămăseseră prin studiouri, ăia cărora nu le poţi spune ce să zică pe post. Mai rămăsese jurnalistul Mălin Bot, asta după un şir de eliminări. Pe internet e mai complicat cu controlul şi cenzura. Media tradiţională mai contează în România, e încă un mecanism de manipulare eficient. De aceea, toţi cei care au voie pe post trebuie să vorbească la fel. Aceleaşi informaţii, acelaşi spectacol al „dezvăluirilor“, acelaşi praf în ochi. Pentru cei care au prins vremurile de glorie în presă ceea ce se vede astăzi cu ochiul liber, în zona de televiziune, este înfricoşător. Fie că vorbim de zona de ştiri, fie de zona de entertainment. Este spectacolul dezgustător al spălării pe creier, e o industrie naţională de îndobitocire a unui popor, este atentatul la sănătate naţională, este o crimă împotriva conaţionalilor.

PSD ştie strategie. PSD e moştenitorul PCR, a moştenit un sistem impecabil. 

Operaţiunea sterilizarea media nu e completă fără politic. Într-o astfel de media – cu precădere vorbim de studiorule tv care funcţionează în regim de prestator de servicii de propagandă pentru politic – Monopolul politic este foarte greu de spart. Într-o astfel de industrie creată de Sistemul care şi-a adjudecat media tradiţională mesajul de opoziţie reală şi de schimbare nu mai poate răzbate. Laboratoarele Sistemului au scos pentru acest sfârşit de vară tema „disoluţia PSD“ şi PRU care îl va sparge. Plecarea lui Diaconu nu s-a produs aşa, de pe o zi pe alta. PSD e meticulos în experimentele sale de laborator. Când aduce ultima ajustare e întotdeauna în prag de campanie electorală. PSD ştie strategie. PSD e moştenitorul PCR, a moştenit un sistem impecabil. Lucrurile cu miză nu se lasă la voia întâmplării. PSD ştie că pentru a pleca cu desagii plini trebuie să munceşti pentru ei, bob cu bob. Şi bob cu bob a construit în linişte acest PRU. PSD nu are picioare de lut, nu e uriaşul care să se prăbuşească şi asta pentru că a construit în timp o reţea de slugoi, pentru că reţeaua administrativ-teritorială funcţionărească a fost şi este pe mâna PSD, pe mâna Sistemului.

Diversiunea preelectorală a PSD e doar una din şirul de scenarii preelectorale pe care pesediştii le-au pus la cale în fiecare ciclu electoral. Că visăm noi la o trezire a celor care sunt prinşi în această uriaşă broderie este o altă poveste. PSD nu o să piară în grabă. Nici măcar nu se transformă. PSD e însăşi boala noastră, fantomele de care nu am scăpat, complicităţile, laşităţile, comodităţile, frica, groaza că nu ne vom putea descurca cu libertatea. Iar libertatea este cel mai greu de gestionat. PRU este marca înregistrată a PSD. Are toate ingredientele experimentelor pesediste: frica, ţara care e în pericol, altcineva e de vină pentru eşecul nostru personal sau naţional – Occidentul, vânzătorii de ţară, România piaţa de desfacere a Occidentului care suge sângele poporului. Nostalgia postcomunistă care e excitată pe toate posturile, de la românul-verde pseudojurnalistul Rareş, toţi aventurieri politici care se perindă dintr-un studio în altul, vezi campania de scoatere de la naftalină a filmelor de propagandă naţionalist-comunistă, sau clipul pentru „Cuminţenia Pământului“. Totul e pervertit într-un soi de mâzgă cu care e murdărit totul. Totul e fetid, putrid, insuportabil. Supus unui astfel de tratament, cetăţeanul simplu ajunge să creadă în toate aceste scenarii.

 PRU e doar o reţetă de rupere a frontului, o reţetă de laborator pesedist.

Nu vă lăsaţi păcăliţi. Ponta, Ghiţă, Sturzu, Geoană, orice nume vehiculat, ştiu bine că nu pot exista în afara Sistemului. PRU e PSD, divizia naţionalist-comunistă. Să ne aducem aminte episodul cu Cătălin Ivan care s-a întors cu coada între picioare, gudurându-se. Nici Geoană nu ar fi exclus să se îmbarce pe corabia PRU-iştilor cei cu steagul de luptă fluturând. E o poveste care nu a fost folosită demult, asta cu salvarea ţărişoarei de răii care vor să o sfârtece. Iar izolarea i-a scos gărgăunii lui Geoană din cap. PRU e doar o reţetă de rupere a frontului, o reţetă de laborator pesedist. Toate partidele Sistemului şi partiduleţele-furnicuţe, în frunte cu PMP, sunt doar în slujba Transpartidismului, singura ideologie funcţională în România.

Abia despre USR s-ar putea vorbi ca despre partidul care nu e pe placul Cartelului. Şi atunci s-a pus în scenă tot acest spectacol pentru că ăştia toţi, în frunte cu fostul preşedinte, vor să închidă uşa în nas oricărui new-entry, oricui doreşte să penetreze şi să schimbe sistemul. Să mergem la vot şi să votăm împotriva lor şi nu dispersând aiurea votul. Este tot ce putem face. Ştiu, e un clişeu, dar avem doar votul cu care le putem strica apele.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite