Premierul Ponta, la întâlnirea cu omologul său spaniol: „Românii din Spania să contribuie la relansarea economică“ a ţării în care muncesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta, alături şeful Executivului spaniol, Mariano Rajoy FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta, alături şeful Executivului spaniol, Mariano Rajoy FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit luni cu omologul său spaniol, Mariano Rajoy, principalele obiective ale vizitei premierului fiind obţinerea sprijinului Spaniei privind aderarea României la Schengen, precum şi liberalizarea totală a pieţei muncii pentru lucrătorii români.

După întâlnire, cei doi au susţinut o conferinţă de presă comună, în cadrul căreia premierul Victor Ponta şi-a exprimat sprijinul pentru omologul său spaniol, arătând că doreşte ca românii din Spania să contribuie la relansarea economică a ţării în care trăiesc.

„Spania  s-a dovedit o ţară primitoare cu românii, nu au fost probleme  de discriminare, de rasism, este un semn extraordinar asupra capacităţii societăţii de a fi deschise şi îmi doresc  ca românii din Spania să participe la procesul de relansare economică.“ , a declarat Victor Ponta, adăugând că „un ajutor pentru efortul de relansare economică a Spaniei se va vedea şi în România“.

Vorbind despre o legătură „cu totul specială“ între România şi Spania, premierul a subliniat că „o comunitate românească puternică nu poate fi decât un element în plus pentru această relaţie specială“.

„Spania are în România un aliat extrem de hotărât în ce priveşte politica europeană de creştere economică,  de creare de locuri de muncă. Avem multe proiecte economice comune,. De altfel, de la începutul acestui an există o creştere cu 14% a relaţiilor comerciale, în special în beneficiul exporturilor firmelor spaniole spre România.“, a explicat Ponta.

 În ce priveşte restricţiile impuse românilor care muncesc în Spania, şeful Guvernului a subliniat că „1 ianuarie va fi momentul în care Spania, Marea Britanie, celelalte ţări vor ridica ultimele restricţii.“

La rândul lui, şeful Executivului spaniol s-a declarat mulţumit de prezenţa investitorilor spanioli în România, adăugând că, în ce priveşte criza economică, „România şi Spania sunt antrenate într-un profund proces de reforme structurale, cu rezultate dureroase, dar care ne vor ajuta să înfruntăm viitorul“.

„Aceasta este cheia pentru a garanta prosperitatea economică a ţărilor noastre“, a mai spus Rajoy.

Totodată el şi-a exprimat sprijinul pentru formarea unei uniuni bancare în Europa, explicând că „acestea sunt problemele la care UE trebuie să răspundă fără teamă şi cu determinare“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite