Sorin Ilieşiu, senator PNL: „Propun schimbarea lui Antonescu cu Tăriceanu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Partidului Naţional Liberal (PNL) Sorin Ilieşiu a anunţat, luni seară, că el propune schimbarea din funcţie a lui Crin Antonescu, susţinându-l pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de preşedinte al PNL, informează Mediafax.

Sorin Ilieşiu a menţionat pentru sursa citată că el a făcut această propunere în cadrul şedinţei de grup a senatorilor PNL, însă nu a discutat anterior cu fostul premier. Ilieşiu consideră că Tăriceanu ar putea fi candidatul USL pentru prezidenţialele din acest an sau pentru funcţia de premier.

„Motivul esenţial este faptul că de peste o săptămână România se află în criză politică datorată lipsei de dorinţă pentru un dialog constructiv şi cred că este momentul ca acest blocaj politic să se termine şi să intrăm în normal. Ceea ce am propus eu este ca USL să funcţioneze în continuare aşa cum a funcţionat până acum, inclusiv la alegerile europarlamentare, inclusiv la alegerile prezidenţiale, când PNL poate să aibă candidatul pentru preşedinţia României sau candidatul pentru viitorul prim-ministru, în persoana domnului Tăriceanu”, a declarat Sorin Ilieşiu, pentru sursa citată.

Senatorul PNL a mai adăugat că în opinia sa ideea potrivit căreia PNL ar trebui să iasă din USL este „totalmente greşită”. De asemenea, Ilieşiu a mai spus că îl susţine pe Tăriceanu, deoarece acesta are o „disponibilitate la dialog care este demnă de apreciat”.

Sorin Ilieşiu a declarat de asemenea că propunerea sa este susţinută de „foarte mulţi colegi” din PNL, fără a preciza concret despre câţi colegi este vorba, urmând ca mâine propunerea să fie pusă în discuţie în cadrul Biroului Politic al PNL.

Crin Antonescu, preşedintele liberalilor, a afirmat, luni seară, că din punctul său de vedere, mandatul său a fost întodeauna „pe masă”.

„Mereu, simbolic, mandatul meu a fost pe masă. Oricine a putut pune această problemă. Nu se poate ca, în momentul în care eşti angajat într-o negociere, când te duci acolo cu un mandat pe care ţi l-a dat partidul în unanimitate, foarte clar, te duci, discuţi aceste lucruri care sunt foarte importante, poate chiar decisive pentru viitorul PNL, să ieşi să spui că poate nu e bine, să facem ca PSD, să nu ne certăm atât cu PSD, să facem cum vrea dânsul”, a declarat Crin Antonescu, luni seară, la postul B1Tv.

„Dacă eu am convocat mâine Biroul Politic, l-am convocat pentru că trebuie să limpezim nişte lucruri, nu doar pentru că e greu să negociezi când ţi se bagă cuţitul în spate. Să vii în cursul unei negocieri să ataci din direcţia adversarului, la această capacitate a domnului Tăriceanu de a juca orice rol în interesele domnului Ponta chiar nu mă aşteptam”, a mai adăugat Crin Antonescu.


Citeşte şi:

Negocierile USL au eşuat din nou. Ponta: Încă nu m-am înţeles cu Antonescu. Crin: Nu avem foarte mult ce negocia. Ponta trebuie să ia repede o decizie

Liderii USL s-au întâlnit astăzi pentru a discuta despre viitorul alianţei de guvernare, însă au ieşit fără niciun rezultat. Premierul Victor Ponta a anunţat că nu a căzut la o înţelegere cu Crin Antonescu şi a plecat, împreună cu Gabriel Oprea, Liviu Dragnea şi Daniel Constantin în biroul lui Valeriu Zgonea. De partea cealaltă, Crin Antonescu a rămas în biroul său pentru a discuta cu Klaus Iohannis.

Antonescu: Nu ar fi haios să se teamă Ponta că Iohannis poate deveni prezidenţiabil dacă eu nu mă tem?

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit, luni seara, despre evoluţia negocierilor din USL privind structura Guvernului şi a subliniat că nu are de gând să modifice termenii protocolului USL. În ce priveşte refuzul premierului de a-i oferi lui Klaus Iohannis funcţia de vicepremier, concomitent cu cea de ministru de Interne, liderul liberal a sugerat că Ponta "s-ar teme" că va fi eclipsat de primarul Sibiului.

Ponta: Dacă pentru Iohannis e atât de important să fie vicepremier, poate fi ministru de Finanţe şi vicepremier

Premierul Victor Ponta a discutat, la Antena 3, pe marginea disensiunilor din USL, despre cum au decurs negocierile de astăzi cu Crin Antonescu, despre modul în care funcţionează Guvernul, cu trei miniştri lipsă, dar şi despre ultimele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite