SONDAJ PSD şi PNL, umăr la umăr în cursa pentru Primăria Capitalei. Buşoi, cel mai bine clasat liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cristian Buşoi, unul dintre liberalii care vor să candideze pentru Primăria Capitalei, este cel mai bine clasat reprezentant al PNL în ceea ce priveşte topul preferinţelor, acesta devansându-i pe colegii săi de partid Ludovic Orban şi Petre Roman, potrivit unui sondaj INSCOP Research, făcut la comanda PNL. Totuşi, Buşoi nu se află în topul preferinţelor generale ale respondenţilor.

Liberalul Buşoi este candidatul cel mai bine plasat al liberalilor în ceea ce priveşte intenţia de vot generală, acesta totalizând 4,3% din preferenţile respondenţilor, faţă de 3,6% cât are Ludovic Orban sau cele 2.1%  ale lui Petre Roman. Cel mai bine clasat în ceea e priveşte intenţia de vot dintre persoanele care fost puse în sondaj este Călin Popescu Tăriceanu (11,7%) şi Ecaterina Andronescu (7,4%), politicieni care-l devansează şi pe primarul suspendat al capitalei Sorin Oprescu (6,9%). 

În ceea ce priveşte opţiunile votanţilor PNL, în favoarea susţinerii lui Cristian Buşoi s-au exprimat 57,3% din respondenţii, 39,1% pentru Orban, iar pentru Petre Roman 22,7%. Europarlamentarul PNL se bucură de o imagine bună şi din partea votanţilor PSD (26,2%), fiind devansat cu doar cinci procente de Petre Roman (31,2%). 

„În cazul lui Cristian Buşoi identificăm un grad mai mare de favorabilitate decât în cazul lui Petre Roman sau Ludovic Orban, de asemenea o intenţie de vot mai mare, la o notorietate mult mai mică decât a celorlalţi doi. De asemenea, Cristian Buşoi are notorietate mai mică decât Negoiţă sau Macovei. Există deci aici un potenţial de creştere condiţionat de rezolvarea problemei notorietăţii (ceea ce este, implicit, rolul campaniei electorale). O notorietate comparabilă cu Cristian Buşoi are însă la nivel de municipiu şi Nicuşor Dan, dezavantajul acestuia din urmă fiind lipsa susţinerii unui partid mare“, se mai arată în sondajul INSCOP.

Din rândul celor au răspuns că dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentu Consiliul general al Municipiului Bucureşti, ar merge la vot, 35,5% ar opta pentru PSD, iar 34,3% pentru PNL. La mare diferenţă faţă de acestea, 7% din responenţi ar vota pentru USB, 5,4% pentru ALDE, iar 5,4% pentru PMP.

Sondajul a fost făcut de INSCOP Research la comanda PNLîn perioada octombrie-noiembrie 2015, pe un eşantion de 3200 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă a Capitalei, cu o marjă maximă de eroare de +/-1,7% la o probabilitate de 0,95.

Raport Sondaj Bucuresti

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite