Solicitarea DNA pe numele Rovanei Plumb a ajuns la Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solicitarea DNA pe numele ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, deputat PSD, a ajuns la Camera Deputaţilor. Aceasta va fi discutată miercuri, în Biroul Permanent, după şedinţa de plen.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează şi pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

Conducerea PSD, la care s-a alăturat şi Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, luni, că miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb nu trebuie să-şi dea demisia din Guvernul Tudose, chiar dacă prima este suspectă de abuz în serviciu, iar cea de-a doua este vizată de posibila infracţiune de complicitate la abuz în serviciu, în acelaşi dosar. 

Miniştrii Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh au avut declaraţii scurte în apărarea lor. „Nu sunt vinovată. Întotdeauna am respectat legea şi o voi respecta“, a declarat Plumb. Shhaideh, care deţine şi funcţia de vicepremier, a sintetizat şi mai bine:  „Sub nicio formă nu-mi dau demisia“, a afirmat vicepremierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite