Senatorul Ilieşiu îl acuză pe Iohannis că nu a participat „niciodată“ la Ziua Unirii. Iohannis organizează, anual, 1 Decembrie la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Preşedintele PNL Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Senatorul de Sibiu Sorin Ilieşiu, în prezent membru al Partidului Liberal Refomator al lui Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat sâmbătă, la RTV, pe liderul PNL Klaus Iohannis că ar fi lipsit, în ultimii 14 ani, de la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, organizate în localitatea al cărei edil este. Contactat de „Adevărul“, senatorul a nuanţat declaraţia.

„Klaus Iohannis nu a participat niciodată la Ziua Unirii, pe 1 Decembrie. In 14 ani, el nu a fost niciodată la Ziua Naţională a României. Cum vrea să ajungă preşedintele României ? E o ruşine !“, a declarat proaspătul vicepreşedinte al Partidului Liberal Reformator invitat la RTV.

Ulterior, Ilieşiu a explicat că a fost prezent, la Sibiu, în 2012 şi 2013, cu prilejul Zilei Naţionale, la una dintre ceremoniile dedicate Zilei Naţionale, de la care primarul Sibiului a lipsit.

„Am fost prezent în 2012 şi 2013 la Sibiu, când eram în campanie electorală. La Sibiu a fost sediul fostului Consiliu Dirigent, care a decis Marea Unire. În fiecare an, sibienii depun coroane de flori, sunt boxe, se anunţă de la un microfon şi, vă spun: atât în 2012, cât şi în 2013 au fost reprezentanţi ai tuturor partidelor, ai ONG-urilor, inclusiv cele rome, au depus coroane la sediul Consiliului condus de Iuliu Maniu. Eu am fost prezent de fiecare dată şi am rămas uimit că domnul primar al Sibiului nu a binevoit să-şi facă datoria. Mi s-a părut o sfidare“, a spus Ilieşiu.

„Locul depunerii coroanelor se află la două-trei minute de mers pe jos faţă de sediul Primăriei Sibiului, dar pentru domnul Iohannis nu a meritat efortul“, a completat el.

Relatările din presa locală arată, însă, că primarul Sibiului a fost prezent, la 1 Decembrie, la parada militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României, deşi nu precizează dacă acesta a fost prezent şi la ceremonia menţionată de Ilieşiu.

Sorin Ilieşiu a fost exclus din PNL în luna februarie a acestui an, după ce fostul preşedinte al formaţiunii, Crin Antonescu, a făcut o solicitare în acest sens.

Am făcut eu propunerea pentru excludere a domnului senator Ilieşiu, pentru a da un semnal foarte clar că PNL nu e o sală de aşteptare unde poposesc unii senatori şi deputaţi. E un partid liber, dar organizat, unde nu orice nătărău poate vorbi în orice moment“, a declarat Antonescu la acea dată.

Citeşte şi:

VIDEO Ziua Naţională sărbătorită pe un frig crunt. Iohannis a venit cu căciulă tradiţională GALERIE FOTO

Aproximativ 300 de sibieni au venit pe 1 decembrie să asiste la parada militară avută loc pe bulevardul pietonal Nicolae Bălcescu. Frigul i-a ţinut pe sibieni departe de paradă, dar şi de Târgul de Crăciun din centrul Sibiului.

VIDEO Peste 10.000 de sibieni, la parada militară de 1 Ziua Naţională. Mesajele copiilor pentru România: ”României de Ziua Naţională îi transmit că o iubesc”

O duminică superbă, cu soare şi cer senin, şi mii de sibieni strânşi de-a lungul bulevardului Corneliu Coposu. Aşa a întâmpinat fosta capitală culturală europeană Ziua Naţională a României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite