FOTO Primele imagini ale serii după anunţarea exit poll-urilor: USL  57%, ARD 18%, PP-DD 12,95%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
USL pare a domina rezultatele acestor alegeri parlamentare FOTO Mediafax
USL pare a domina rezultatele acestor alegeri parlamentare FOTO Mediafax

„Adevărul“ vă prezintă rezultatele exit poll-urilor realizate astăzi de institutele de sondare a opiniei publice CURS,  CCSB, GeoPol, CSCI şi CSOP la comanda televiziunilor. USL şi-a adjudecat categoric aceste alegeri parlamentare, cu cel puţin 54% din voturi, dar urmează proba numărătorii şi redistribuirii mandatelor pentru celelalte partide.

Premierul Victor Ponta a obţinut 68% conform sondajului GeoPol pentru Realitatea TV şi le-a mulţumit tuturor celor care l-au votat, declarând că ARD va trebui să accepte că va fi în Opoziţie în următorul Parlament. 

Scorul electoral este extrem de clar, iar voinţa poporului este foarte clară. Adversarii trebuie să accepte rezultatele, că vor fi în opoziţie în următorul Parlament, Victor Ponta
Prezenţa la vot de aproximativ 27 de mii de persoane, aproximativ 15 mii de voturi pentru mine şi 10 mii de voturi pentru contracandidatul meu, Victor Ponta. Vă reamintesc că domnului Ponta, ca să treacă de pragul de 51%, i-ar mai fi necesare aproximativ 6000 de voturi, ceea ce, credeţi-mă, este absolut imposibil,Dan Diaconescu, preşedinte PP-DD
Votul de astăzi înseamnă nu doar victoria unei formaţiuni, e cel mai mare scor politic pe care o alianţă l-a obţinut din '90 şi până azi, e victoria împotriva regimului Băsescu, este sentinţa dreaptă, definitivă, ireconciliabilă, pe care aţi dat-o regimului Băsescu, Crin Antonescu, după aflarea rezultatelor alegerilor parlamentare 2012 
Sunt absolut convins că şi preşedintele Traian Băsescu înţelege situaţia prin care trece România, înţelege că România nu mai poate suporta continuarea unui război care nu aduce câştigători, până la urmă pierd toţi românii din această situaţie. Azi românii au hotărât: vor majoritatate USL, vor Guvern USL, cu Victor Ponta, Liviu Dragnea, secretar general al PSD. 
Sunt convins că ne vom atinge obiecivul de peste 20% în alegeri. Vreau să-i asigur pe români că parlamentarii ARD vor face ce au promis în campanie. ARD va lupta pentru o Românie europeană, pentru o Românie alături de prietenii ei euro-atlantici, Vasile Blaga, preşedinte PDL
Este o victorie zdrobitoare pentru USL şi este o înfrângere zdrobitoare pentru Traian Băsescu, Viorel Hrebenciuc, liderul PSD Bacău

Iată rezultatele oferite de către institutele de sondare a opiniei publice la cererea televiziunilor: 

CCSB (Antena 3): 

USL: 58%

ARD: 19,6%

PP-DD: 14,1%

UDMR: 5,5%

Camera Deputaţilor

USL   - 56.8%
ARD   - 19%
PP-DD   - 13,8%
UDMR  - 5,1%

Senat

USL  -  58,3%
ARD -  19,6% 
PP-DD -  14,1%
UDMR -  5,2%

GeoPol (Realitatea TV)

USL: 57|%

ARD: 18%

PP-DD: 14%

UDMR: 5%

CURS (TVR):


Camera Deputaţilor

    USL 56.96%
    ARD 18.12%
    PP-DD 12.95%
    UDMR 5.19%
    PRM 2.39%
    PER 1.47%
    PPMT 1.21%
    Altul 1.71%

Senat

    USL 57.58%
    ARD 18.87%
    PP-DD 13.09%
    UDMR 5.16%
    PRM 2.25%
    PER 1.42%
    PPMT 1.16%
    Altul 0.47%

Reprezentanţii institutului au declarat că au avut o rată mare de refuzuri, de aproximativ 50%. Ei spun că nu li s-a permis accesul în secţiile de votare operatorilor. Peste 30.000 de interviuri au fost făcute până acum. 

Din acest moment ne aşteaptă o uriaşă responsabilitate, a cărei povară o simţim deja, Călin Popescu Tăriceanu
Le mulţumim celor din Arad care au venit la vot în ciuda vremii neprielnice. Este un gest de înalt civism. Le mulţumim indiferent pe ce formaţiune politică au votat şi pentru ce candidat au votat. Nu vom comenta în niciun fel rezultatele exit poll-urilor care sunt fotografii ale unor momente trecute din zi. Se bazează pe sondaje înainte de închiderea urnelor, M.R. Ungureanu, la Arad.

CSOP (B1TV)

USL: 55%

ARD: 19%

PP-DD: 10%

UDMR: 5%

CSCI (România TV)

USL: 57%

ARD: 21%

PP-DD: 11%

UDMR: 5%

La ora 18.00, 36,54% dintre românii înscrişi pe listele electorale şi-au exprimat opţiunea pentru viitorii reprezentanţi în Parlament. Dintre aceştia, 34,78% provin din mediul urban şi 38,95% din mediul rural. Procentul de prezenţă la vot în Bucureşti este semnificativ mai mare faţă de acum patru ani: 33,37%, faţă de 25,9% în 2008.

Potrivit unei decizii a Consiliului de Administraţie al SRTv, TVR va comunica duminică seară sondajele de opinie pre-electorale, precum şi sondajul la ieşirea de la urne, realizate de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde.

Antena 3 va prezenta exit poll-ul întocmit de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding(CCSB), condusă de fiica patronului Antena Group, Camelia Voiculescu.

GeoPOL, institutul de analiză şi prognoză condus de Cozmin Guşă, furnizează rezultatele sondajului la ieşirea de la urne care va fi difuzat duminică seară de Realitatea TV.

România TV va da publicităţii rezultatele sondajelor realizate de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI), condus de analistul Dan Sultănescu.

B1 TV va merge pe mâna Centrului Pentru Studierea Opiniei şi Pieţei (CSOP), institutul care a realizat în ultimii ani majoritatea sondajelor PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite