Războiul lui Dragnea cu Iohannis atinge culmile disperării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat un nou atac dur la adresa preşedintelui Iohannis  şi a liderilor PNL, fără să aducă nicio dovadă. Şeful statului a răspuns ironic.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a găsit vinovaţii pentru condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisare cu executare: preşedintele Klaus Iohannis şi liderii PNL. „Eu vă spun ce vorbeau Raluca Turcan şi Ludovic Orban, şi vorbind şi cu oameni din PSD, şi cu oameni din alte partide. Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că, dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă Guvernul jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, Guvernul n-a picat. Nu-s prost. E clar ca miza principală a lui Iohannis este ca eu să nu mai exist“, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3, în condiţiile în care moţiunea de cenzură a PNL a picat la diferenţă confortabilă de voturi.

Suspendarea lui Iohannis în momentul de faţă e 100% sigură. Liviu Dragnea, preşedinte PSD

Întrebat de Mihai Gâdea dacă sugerează că preşedintele Iohannis este implicat direct în condamnarea lui, Dragnea a răspuns: „Da. Sentinţa mea a fost dată prin presiune. Au fost ameninţaţi judecătorii din completul meu“. A adus liderul PSD şi vreo dovadă în sprijinul acuzaţiilor sale? Nu. Dragnea a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut decât să încalce, în repetate rânduri, Constituţia şi să se comporte ca un dictator.

Prezent la summitul NATO de la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă s-a implicat în procesul liderului PSD. „Nu sunt implicat (în condamnarea lui Liviu Dragnea –n.r.) şi apucături dictatoriale nu am avut niciodată şi nici nu îmi propun să am. Este mai mult decât evident că omul şi-a luat o pălărie prea mare, nu face faţă. Cu această pălărie prea mare, lui Dragnea i s-au terminat argumentele politice şi începe cu atacuri la persoană, la familie, o abordare inadecvată, şi dacă ar fi un simplu politician aş lăsa-o aşa, la inadecvată, dar este foarte îngrijorătoare, fiindcă acest om conduce cel mai mare partid, este preşedintele Parlamentului şi conduce prin interpuşi Guvernul“, a răspuns Klaus Iohannis.

„Vede peste tot conspiraţii“
Şi prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a taxat afirmaţiile lui Dragnea.  „Sunt halucinaţii. Vede peste tot conspiratii. Conspiraţiile inventate sunt pentru consumul propriului partid. Cu asta îşi hrăneşte susţinătorii. Jocul de-a victima nu poate să ţină pentru nimeni din afara PSD. El a fost călăul a două Guverne PSD“, a declarat Raluca Turcan pentru agenţia News.ro.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a adăugat: „ Evident că nu arată un profil de om de stat, de om care conduce majoritatea parlamentară şi, indirect, Guvernul României, ci un profil de om bolnav, de obsedat. Realmente obsedat“.

Liderul PSD Liviu Dragnea l-a ameninţat din nou pe Iohannis cu suspendarea, deşi preşedintele tocmai a revocat-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, aşa cum a impus Curtea Constituţională (CCR), şi l-a numit la şefia SIE pe vicepreşedintele PSD Gabriel Vlase. „Suspendarea în momentul de faţă e 100% sigură. Poate doar dacă apare o minune se schimbă acest lucru. Cred că suspendarea a fost motivul principal pentru care a semnat decretul de revocare. Nu a avut nicio rezervă în a dispreţui Constituţia, ci doar teama suspendării.  Doar schimbarea doamnei Kovesi nu rezolvă problema pentru toţi aceşti ani de abuzuri îngrozitoare. Dacă îi daţi la o parte cuvântul «penal» pe care îl foloseşte, în acest mandat nu se poate spune că a făcut nimic. Eu merg înainte fără ezitare. Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoşi. Cei care nu, vor fi nişte laşi, nişte fricoşi“, a declarat Liviu Dragnea. Întrebat cum vede faptul că Liviu Dragnea vrea în continuare suspendarea sa, Iohannis a spus: “Aş răspunde cu un singur cuvânt aici: obsesie”.

Este mai mult decât evident că omul şi-a luat o pălărie prea mare, nu face faţă. Klaus Iohannis, preşedinte
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite