PSD a găsit o sinecură şi pentru Georgică Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul şef al SRR, Georgică Severin FOTO Arhivă Adevărul
Noul şef al SRR, Georgică Severin FOTO Arhivă Adevărul

Fostul senator PSD Georgică Severin a fost numit în funcţia de director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), înlocuindu-l pe Ovidiu Miculescu, demis de Parlament după ce rapoartele de activitate ale instituţiei pe ultimii doi ani au fost respinse.

Raportul de activitate al SRR pe 2016 a fost respins de Parlament, după ce 219 aleşi au votat „pentru“ respingere, 63 „împotrivă“ şi 14 parlamentari s-au abţinut. Potrivit legislaţiei, respingerea rapoartelor de activitate duce automat la demiterea Consiliului de Administraţie, inclusiv a şefului Radioului public. Miculescu a fost unul dintre oamenii apropiaţi de Victor Ponta, fiind numit în iulie 2012 în funcţia de şef al SRR cu sprijinul USL.

Liviu Dragnea a arătat că nu-l agreează pe Miculescu încă de toamna trecută. „Îl întreb pe domnul Miculescu, de la Radio, aici, în faţa presei şi de la tribuna Parlamentului, cum şi-a permis, acum câteva minute, să îl ameninţe la telefon pe liderul de grup al PSD? Directorul postului de radio public al României: «O să vedeţi voi ce o să păţiţi». Asta este atitudine de independenţă a acestui domn“, declara Dragnea în noiembrie, după o discuţie despre eliminarea taxei Radio-TV.

În locul lui Miculescu a fost numit Georgică Severin, cel care a fost în cărţi şi pentru numirea în funcţia de şef al Institutului Cultural Român.  Georgică Severin a fost în perioada 2008-2010 senator de Prahova din partea PDL. Ulterior, a trecut la PSD. Reales senator PSD în 2012, Severin a fost, în legislatura 2012-2016, preşedinte al Comisiei pentru cultură. În 2016, Severin n-a mai prins loc pe listele PSD pentru Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite