Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Cameră, cere chemarea la audieri a conducerii DGPI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi. FOTO Sever Gheorghe
Ovidiu Raeţchi. FOTO Sever Gheorghe

Vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Ovidiu Raeţchi, solicită chemarea la audieri a conducerii serviciului de informaţii din Ministerul Afacerilor Interne, după ce Gabriela Firea a afirmat că ministrul Carmen Dan a atenţionat-o să nu vorbească pe WhatsApp, p„entru că este uşor de interceptat“.

„Sâmbătă, Gabriela Firea a făcut o serie de acuzaţii deosebit de grave, spunând că ministrul de Interne a venit la şedinţa CEx a PSD cu copii ale mesajelor private de pe aplicatia WhatsApp şi a afirmat că fusese atenţionată încă de anul trecut de ministrul Carmen Dan să aibă grijă ce vorbeşte pe WhatsApp, pentru că este uşor de interceptat: «M-a prevenit anul trecut să fiu atentă ce vorbesc pe WhatsApp, că acestea sunt uşor de interceptat şi că are deja la dispoziţie, probabil de la Serviciul intern de informaţii al MAI, discuţii dintre un senator şi unele persoane» – a afirmat primarul general al Capitalei“, e începutul postării făcute de Ovidiu Raeţchi.  

Deputatul liberal subliniază că e necesară chemarea conducerii DGPI, adică serviciului de ifnormaţii al MAI, pentru a da un punct de vedere oficial.  

„După aceste declaraţii, care sugerează acţiuni de poliţie politică, mi se pare esenţial să convocăm în Comisia de Apărare conducerea DGPI. E mult prea serios ce spune primarul Capitalei ca DGPI să nu ofere Comisiei de Apărare un punct de vedere. Ar fi ciudat ca parlamentarii PSD să blocheze o astfel de cerere, ştiind cât sunt ei de sensibili la orice acuzaţie de poliţie politica care vine chiar dinspre partidul lor“, a mai afirmat Raeţchi. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite