Firea face singură Opoziţie la Dragnea. PSD, la un pas să rămână fără majoritate, după ce trei parlamentari apropiaţi de primarul general şi-au dat azi demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Drganea
Liviu Drganea

Senatorul PSD Emanuel Gabriel Botnariu şi deputaţii Corina Bogaciu şi Cătălin Zamfira au  demisionat azi din partid. Toţi trei au fost aleşi pe listele PSD Ilfov, organizaţie controlată de Gabriela Firea, aflată în război cu Liviu Dragnea. După excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi demisia lui Gabriel Botnariu, majoritatea PSD din Senat atârnă de un singur vot. La Camera Deputaţilor, PSD încă nu are emoţii.

"Vreau sa va anunt ca de astazi ma declar senator independent, neafiliat", a anuntat Emanuel Botnariu in plenul de miercuri al Senatului. Emanuel Botnariu este parlamentar ales in circumscriptia electorala nr.25 Ilfov, dupa alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Grupul senatorilor PSD număra 71 de aleşi până la demisia lui Botnariu. Astfel, in momentul de fata grupul PSD are 70 de senatori, dar unul dintre ei, Adrian Tutuianu, care figureaza printre ei a fost de fapt exclus din PSD.

Potrivit regulamentului Senatului, la articolul 137 este precizat ca: "Legile constitutionale se adopta cu votul unei majoritati de cel putin doua treimi din numarul senatorilor. Legile organice si hotararile privind Regulamentul Senatului se adopta cu votul majoritatii senatorilor. Legile ordinare si hotararile luate in procesul legiferarii se adopta cu votul majoritatii senatorilor prezenti".

Prin urmare, in cazul legilor organice este nevoie de votul majoritatii, ceea ce inseamna 68 plus unul, adica 69 de senatori.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite