Premierul Grindeanu, întâlnire cu Christian Kern, cancelarul Austriei, la Viena. Ce teme au abordat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Sorin Grindeanu se află într-o vizită oficială la Viena, unde va avea mai multe întâlniri cu lideri politici importanţi. Vizita a început cu primirea lui Grindeanu de către cancelarul Austriei, Christian Kern, la Cancelaria Federală de la Viena. Principalele teme de discuţie abordate au fost legate de intensificarea relaţiilor politice şi economice dintre România şi Austria, precum şi consolidarea proiectului european.

Premierul României, Sorin Grindeanu, a fost primit, marţi, de cancelarul Austriei, Christian Kern, la Cancelaria Federală de la Viena, urmând ca cei doi să aibă o întâlnire tete-a-tete, care va fi urmată de o conferinţă de presă comună.

Cei doi oficiali vor discuta despre modalităţiile de intensificare a cooperării bilaterale de la nivel politic, diplomatic şi economic dintre România şi Austria,  având în vedere că Austria este al doilea investitor străin în România, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Pe lista temelor de discuţie se află şi viitorul Uniunii Europene şi  consolidarea proiectului european, mai ales că România va prelua de la Austria preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul trimestru al anului 2019.

Marţi după-amiază, premierul participă la întâlnire cu oameni de afaceri româno-austriacă, găzduită de Camera Economică a Austriei — WKO, unde vor  avea loc discuţii bilaterale cu reprezentanţi ai companiilor austriece. Sorin Grindeanu se va întâlni cu reprezentanţi ai celor mai mari investitori austrieci în România, respectiv OMV, Uniqa, Strabag, Erste Bank şi Holzindustrie Schweighofer, după cum au menţionat sursele citate de Agerpres.

Contextul european actul „deloc simplu”

Cu ocazia Zilei Europei, premierul Sorin Grindeanu a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care a vorbit şi despre vizita din Viena şi principalele teme de discuţii, dintre care cea mai importantă este cea legată de abordarea viitorului UE în contextul actual, „care nu este deloc simplu”.

„De ziua Europei, sunt la Viena, unde mă voi întâlni cu cancelarul Christian Kern. Una dintre cele mai importante teme pe care le vom aborda este viitorul UE, în contextul actual, care nu este deloc simplu. Europa a găsit mereu resurse pentru a-şi reafirma unitatea şi solidaritatea. Mesajul meu pentru cancelarul Kern şi pentru toţi europenii este simplu: Împreună suntem mai puternici! La mulţi ani, Europa!”, a precizat premierul în mesajul de pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite