Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan nu s-au înţeles pentru o alianţă împotriva lui Firea: „PNL a refuzat organizarea unui sondaj comun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu. FOTO David Muntean
Cătălin Predoiu. FOTO David Muntean

Candidatul PNL pentru Bucureşti, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că aşteaptă până azi la ora 21.00 un răspuns public al lui Nicuşor Dan dacă e de acord cu realizarea unui sondaj, iar primul clasat din această cercetare să fie singurul candidat al dreptei pentru locale. Nicuşor Dan spune că s-a întâlnit, astăzi, cu liberalii, dar au refuzat organizarea unui sondaj comun, organizat de o firmă internaţională.

UPDATE Nicuşor Dan anunţă că nu s-a înţeles cu PNL: Am avut în această seară o întâlnire cu PNL. Au refuzat organizarea unui sondaj comun, organizat de o firmă internaţională, auditat de ambele partide. În aceste condiţii, noi am decis să mergem înainte cu organizarea sondajului. Îi invităm în continuare pe cei de la PNL să auditeze cercetarea sociologică. Nu avem nimic de ascuns. Vom face publice rezultatele în ultimele zile de campanie. Am convingerea că ele vor arăta ceea ce am spus de la bun început: că USB este singura forţă capabilă să aducă o schimbare adevărată în felul în care se face administraţie în Bucureşti.

Propunerea mea şi a PNL de a constitui un pact anti-PSD pentru locale a intrat în linie dreaptă. Am făcut o propunere corectă, cinstită. Anume, să dăm sprijin cu toţii celui mai bine clasat candidat din partea de centru dreapta. Am făcut această propunere la jumătatea campaniei electorale pentru a putea pune în aplicare. Reamintim oferta generoasă - să vedem cine este cel mai bine plasat candidat din partea forţelor de de dreapta , iar ceilalţi candidaţi să-i acorde sprijinul. Dacă domnul Dan sau altcineva e plasat înaintea mea, atunci eu şi PSD îl vom susţine. Aştept aceleaşi cuvinte din partea lui Dan sau a altui candidat de centru dreapta. Repet, aştept aceleaşi cuvinte. Nu cer nimănui nici mai mult, nici mai puţin“, a declarat Predoiu în cadrul unei conferinţe de presă. 

Mai mult, candidatul PNL pentru Capitală i-a dat un deadline lui Nicuşor Dan pentru a se pronunţa în favoarea sau împotriva unui asemenea demers.

„Să ne comportăm ca oameni politici. Să nu facem alba-neagra cu Bucureştiul. La asta se pricepe cel mai bine doamna Firea, domnul Pandele. Asta ştie PSD-ul. Vreau să acţionăm bărbăteşte, pe faţă. Cine e primul, ia totul înfaţă. Aştept cuvintele domnului Dan până diseară la ora 21. Să avem curajul deciziei. Primarul Bucureştiului să ia decizii“, a adăugat candidatul PNL pentru Bucureşti.

Predoiu a avut un mesaj şi pentru candidata social-democraţilor, Gabriela Firea. „Pe doamna Firea o văd luptând vitejeşte pentru Bucureşti, dar nu ştiu unde. Nu vrea să vină la dezbateri. Am chemat-o la trei dezbateri unul la unul. Dacă nu vrea facem cu trei, cu şase. Facem un vrea: în Bucureşti, în Voluntari. Pretextul că e atacată e fal.s Vă rog, veniţi doamna Firea. Nu vă facem niciun rău. Vrem doar să vă exprimaţi pe nişte teme de campanie. Oamenii trebuie să vadă. Suntem liberi de orice interese sau avem datorii, la investitorii imobilari, la trafianţi de terenuri, la operatori de taxiuri“, a conchis Predoiu care nu a vrut să comenteze daca va face diseară, după ora 21.00, public sondajul comandat săptămâna trecută.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite