Ponta: „PDL poate fi luat la pachet sau ca la REMAT, pe piese“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a comentat plastic scindarea PDL
Victor Ponta a comentat plastic scindarea PDL

Premierul Victor Ponta a declarat, în contextul trecerii la PNL a 70 de democrat-liberali din Mehedinţi, că liberalii au dreptul legitim de a se consolida ca principal partid de centru-dreapta şi că, în situaţia în care e PDL, există varianta de a-i lua la pachet sau ca la REMAT.

„Eu am discutat de multe ori cu domnul Antonescu despre dreptul legitim al PNL de a-şi consolida poziţia de principal, dacă nu unic, dar măcar principal partid de centru-dreapta. Acum, în situaţia în care e PDL, există varianta de a-i lua la pachet sau de a-i lua ca la REMAT, pe piese. Înţeleg că se merge pe sistemul REMAT cu PDL, câte o piesă aici, de care ai nevoie. Aşa încât să nu mă puneţi să plâng de mila PDL, că eu cred că păţesc ceea ce merită pentru ceea ce au făcut în ultimii ani“, a spus Ponta.

Întrebat dacă se încearcă ruperea PDL în acest moment, Ponta a răspuns: „Mai există un PDL nerupt sau ce?“.
Ponta a mai spus că preşedintele PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, are tot dreptul să fie nemulţumit de aceste treceri ale democrat-liberalilor la PNL.

„E normal să nu fie mulţumit, din moment ce s-a bătut cu ei în campanie, şi nu s-a bătut, ci i-a bătut. E o realitate politică. E dreptul PNL. E un lucru bun ca în 2016 să avem doar două mari partide importante - UDMR rămâne, sigur - dar e dreptul PNL de a se consolida pe scena de centru-dreapta“, a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite