Ponta, după dezvăluirile lui Dragnea: „Dacă vorbesc Maior şi Coldea, Liviu Dragnea o să facă 150 de ani de puşcărie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea si Victor Ponta, în vremurile în care făceau front comun FOTO Mediafax
Liviu Dragnea si Victor Ponta, în vremurile în care făceau front comun FOTO Mediafax

Fostul premier Victor Ponta a reacţionat, marţi seară, în urma dezvăluirilor pe care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a făcut în direct la Antena 3. Dragnea a susţinut că George Maior, pe atunci director al SRI, i-a dat lui Ponta lista primului Guvern USL, precum şi lista cu procurorii-şefi.

„Dacă vorbesc domnul Maior şi domnul Coldea, Liviu Dragnea o să facă 150 de ani de puşcărie. Ei ştiu multe despre Dragnea, Dragnea nu ştie nimic despre ei. El se dă cocoş, vrea să negocieze. O să iasă în 2040 din puşcărie“, a declarat Victor Ponta la B1 TV, citat de stiripesurse.ro.

„În 2012, am vorbit cu mai mulţi parlamentari să voteze moţiunea pentru a pica Guvernul Ungureanu. Eu eram în sala grupului parlamentar de la Parlament. Nu eram parlamentar, eram secretar general. Se vorbea dacă domnul Băsescu îl va numi pe Ponta premier. A rămas că ne vedem la ora 20.00 să facem guvernul. M-a sunat Victor Ponta şi mi-a spus să ne vedem în seara asta, dar să nu discutăm despre guvern, că e obosit. Mi s-a părut ciudat. Ne-am întâlnit după ce am fost la Cotroceni şi a luat mandatul de la preşedinte. A rămas să ne vedem duminică. Am plecat acasă destul de contrariat“, a spus Dragnea, marţi seară, la Antena 3. 

„Sâmbătă jucam tenis şi m-a sunat Crin Antonescu. Mi-a zis: «Domnule, aseară nu s-a putut face guvernul că era oboseală, dar dimineaţă Victor mi-a arătat lista guvernului. A făcut-o cu tine?» Zic: «Nu, n-a făcut-o cu mine, eu am plecat acasă ca tine». Mi-a zis Crin: «Te-am sunat să-ţi zic pentru că nu mi se pare corect». Ponta mi-a dat de înţeles că a făcut Guvernul cu George Maior şi cu alţii. I-am zis atunci că nu are rost să mai fac parte din proiectul ăsta şi o să stau în banca mea. Pe drum l-a sunat pe George Maior şi mi l-a dat la telefon. Mi-a spus Maior: «Guvernul nu e o chestiune aşa simplă, trebuie verificaţi». I-am spus: «George, iartă-mă, nu sunt de acord cu tine. De ce noi mergem şi vobim cu oamenii, că de fapt noi suntem transformaţi în păpuşi». I-am spus şi lui Crin. A fost o impunere a lui Ioan Rus la Interne. A fost o foarte mare nervozitate în rândul liderilor din teritoriu, care s-au strâns la partid să mă susţină. Se stabilise ca eu să fiu ministru de Interne şi ei voiau ca eu să fiu ministru de Interne. Eu le-am spus că nu am de gând să arunc în aer acest proiect şi că o să trecem peste acest incident. Un aport determinant pentru proiectul USL l-a avut Dan Voiculescu. Trebuie să spun asta. Maior mi-a zis să nu fiu în Guvern, să mă ocup de partid. Eu i-am zis lui Ponta: «De când e SRI consultantul PSD?» Acestea sunt întâmplările pe care vreau să le zic la Comisia SRI“, a subliniat preşedintele PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite