Petiţie pentru dizolvarea Parlamentului: peste 11.000 de semnatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 11.000 de persoane au semnat petiţia prin care se cere dizolvarea Parlamentului, obiectivul fiind acela de a strânge 250.000 de semnături.

11.428 de oameni au semnat petiţia intitulată „Petiţie pentru dizolvarea Parlamentului României“,  iar ţinta este de 250.000 de semnături. Iniţiatorii petiţiei reproşează Parlamentului faptul că fac legi doar în interesul lor.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului au votat, marţi, legea privind acordarea de pensii speciale, 300 de aleşi fiind „pentru”, doi „împotrivă” şi opt abţineri. Liberalii nu au votat legea, aceştia ieşind din sală.

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, cu privire la legea privind pensiile parlamentarilor, că nu există un temei juridic pentru a contesta legea la CCR, însă, vor exista sancţiuni pentru liberalii care nu au respectat decizia partidului de a nu participa la vot.

După ce şi-au votat pensiile speciale pentru ei, senatorii jurişti au votat şi pensiile speciale pentru aleşii locali. Proiectul a trecut tacit de Camera Deputaţilor,. Pentru ca pensiile speciale pentru aleşii locali să fie aprobat mai este un singur pas, de a trece de plenul Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite