Liderul TSD, Gabriel Petrea, la Adevărul Live: Dacă mi se va solicita să merg la Ministerul Tineretului, fără problemă. Bănicioiu, cel mai bun ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Tineretului Social-Democrat, Gabriel Petrea, cel care deschide lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor, este dispus să fie ministru în viitorul Guvern, dacă i se va propune. Petrea, cel care s-a ocupat de programul de guvernare dedicat tinerilor,  spune că Nicolae Bănicioiu, fost lider TSD,  a fost cel mai bun ministru al Tineretului şi Sportului.

„Voi da o mână de ajutor acolo unde pot şi udne am expertiză. Nicolae Bănicioiu este cel mai bun ministru al Tineretului şi Sportului pe care l-a avut România. Am răspuns fără ezitare pentru că cu Nicu Bănicioiu am lucrat îndeaproape. Nu a reuşit să-şi termine toate proiectele pe care le-a început. A mers la Ministerul Sănătăţii. A adus mulţi sportivi cu care a lucrat. Pe partea de tineret începuse o strategie pe care cred că a şi lansat-o în timpul ministeriatului. La Ministerul Tineretului şi Sportului trebuie regândită o strategie şi făcută o startegie pe termen lung“, a spus Gabriel Petrea, liderul TSD, la Adevărul Live. 

Întrebat dacă poate fi un ministru mai bun decât Bănicioiu, Petrea a răspuns: „Dacă învăţ tot ce a afăcut Nicolae Bănicioiu şi mai adaug şi eu ceva din experienţa mea, cel puţin la fel de bun. Dacă mi se va solicita să merg la Ministerul Tineretului, fără nicio problemă. Dar mai este mult până acolo.Trebuie să câştigăm aceste alegeri“.  

Liderul TSD a mai spus că Liviu Dragnea se califică cel mai mult pentru funcţia de premier. „Liviu Dragnea are cea mai mare experienţă din PSD. Cred că a demonstrat că are competenţe“, a mai spus Petrea.

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PEŞ), Serghei Stanisev, a fost prezent la evenimentul de lansare, prilej cu care a prezentat planul socialiştilor europeni pentru tineri, o iniţiativă a PEŞ care a fost prezentată prima data la Bucureşti, în prezenţa a 800 de tineri, membri TSD, aduşi din mai multe organizaţii din ţară.

Programul de guvernare al PSD vizează reducerea şomajului în rândul tinerilor. „Unul dintre obiectivele noastre este opritea exodului tinerilor. Rată şomajului: Unul din cinci tineri sub 28 de ani este şomer. 749.000 de tineri trăiesc în sărăcie. Cea mai mare ponderea tinerilor care trăiesc în locuinţe supraaglomerate este în România. 70 la sută din tineri nu îşi permit să facă un credit pentru locuinţa. Un şofer tânăr plăteşte RCA dublu faţă de o persoană în vârstă“, a arătat Liviu Dragnea, preşedintele PSD. 

Pe modelul programului „Prima Casă“, PSD vrea să demareze şi programul „Primul salariu“, care prevede un salariu de încadrare de 2.500 de lei brut în primii trei ani de muncă. Impactul anual estimat de PSD este de 180 de milioane de lei, sursă de finanţare indicată fiind bugetul de stat. 40.000 de tineri vor beneficia de acest program anual.

Mai mulţi membri TSD au fost promovati pe listele de la alegerile parlamentare, presedintele TSD, Gabriel Petrea, fiind cel care deschide lista PSD Bucuresti pentru Camera Deputatilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite