Spionul-dandana a fost capturat „prin alunecare“.Confruntarea dintre primarul din Miercurea-Ciuc şi ofiţerul SRI s-a lăsat cu dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Raduly, primarul UDMR din Miercurea Ciuc, a pus mâna pe un ofiţer SRI, despre care spune că îl hărţuia fotografiindu-l la o adunare publică. În replică, ofiţerul l-a denunţat pentru lovire.

Festivalul Cartofului de la Miercurea Ciuc a avut parte în acest an de o deschidere mai puţin obişnuită. „L-am prins pe securist“, a anunţat primarul municipiului, Robert Raduly, după o cursă ca în filme prin centrul oraşului, la sfârşitul căreia a pus mâna pe concitadinul său, identificat de poliţie ca H.C., de 46 de ani, pe motiv că acesta era ofiţer SRI şi îl hărţuia de câteva săptămâni. Cum s-a petrecut scena? Episodul a fost relatat de deputatul Attila Korodi, care a luat parte la incident. 

„Primarul se afla la o recepţie de zilele oraşului în cel mai important hotel, când a apărut ofiţerul SRI şi a început să-l fotografieze insistent. În acel moment, oaspeţii din Ungaria s-au speriat. La scurt timp, sereistul a revenit, a mai făcut câteva poze şi a fugit, iar primarul s-a luat după dânsul“, a relatat Korodi pentru „Adevărul“. Ce a urmat? „Primarul Robert Raduly, fiind o fire sportivă, alergător montan, a fugit după ofiţer până în centrul oraşului, o distanţă de 700-800 metri şi l-a imobilizat, apoi a chemat poliţia şi a depus o plângere împotriva agentului“, susţine Korodi. Nu a fost singura plângere, pentru că ofiţerul SRI a ţinut şi el să-l denunţe pe primar pentru lovire. A doua zi dimineaţă, în timpul festivalului, primarul a anunţat oficial „captura“. „Am asistat la o luare de poziţe hotărâtă împotriva celor care mă supraveghează, această situaţie nu mai poate fi tolerată făra o reacţie“, a declarat edilul, în timpul festivalului, citat de portalul maszol.ro.

„H.C. RECLAMĂ CĂ I-A DISPĂRUT O BORSETĂ“

Ofiţerul SRI are însă o variantă diferită.  După ce poliţia a pornit o anchetă în acest caz, bărbatul cu iniţialele H.C. a declarat în faţa anchetatorilor că i-a făcut doar două poze primarului, cu telefonul său mobil, în holul de la intrarea în hotelul-restaurant. Ofiţerul a precizat că, după ce Raduly l-a alergat, l-a ajuns din urmă şi l-a lovit, apoi l-a dat cu capul de o maşină şi i-a spart ochelarii. 

Mai mult, bărbatul a reclamat, totodată, că în timpul altercaţiei i-a dispărut o borsetă pe care o avea legată la brâu şi în care se aflau actele personale şi mai multe carduri bancare.

„OFIŢERUL NU ÎNDEPLINEA NICIO MISIUNE“

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a confirmat că  H.C. este ofiţer SRI, însă a subliniat că acesta se afla în timpul liber. „Pot să confirm că un ofiţer al SRI a fost implicat într-un incident, dar era în timpul său liber, în afara orelor de program, deci nu îndeplinea nicio misiune,“ a declarat Sava pentru „Adevărul“. Totodată, Sava a precizat că, pentru moment, ofiţerul nu va fi sancţionat. „Ancheta procurorilor este în desfăşurare, aşteptăm să vedem rezultatele. Deocamdată, nu avem ce sancţiune 

să-i dăm“, a completat purtătorul de cuvând al SRI.

Potrivit lui Sorin Sava, ofiţerul a fost internat mai întâi în spitalul din Miercurea Ciuc, la Secţia Chirurgie, apoi a fost transferat la Braşov, fiind diagnosticat cu un traumatism la cap.

VARIANTA POLIŢIEI

Într-un comunicat al Poliţiei postat în 5 august se menţioneză faptul că cercetările se desfăşoară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

„În temeiul sesizării, la faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă care, în urma primelor verificări efectuate, a stabilit că în jurul orei 22.30, în apropierea Pieţei Agroalimentare, între R.R., de 45 de ani, localnic, şi concitadinul său H.C., de 46 de ani, a avut loc o altercaţie în timpul căreia acesta din urmă reclamă că i-a dispărut o borsetă pe care o avea legată la brâu“, se artă în comunicat. 

PRIMARUL, CERCETAT

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Miercurea Ciuc, procurorul Fabian Orsolya, a declarat, joi, că a fost înregistrat un dosar penal în care primarul Raduly Robert este cercetat pentru loviri şi alte violenţe, ancheta aflându-se în faza preliminară. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite