Macovei: Tăriceanu cerea să fie informat dinainte despre orice dosar cu politicieni când eram ministru al Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei susţine că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu îi cerea "să fie informat dinainte despre orice dosar care se face cu politicieni”, Macovei afirmând că Tăriceanu a rămas "şocat” atunci când ea a refuzat acest lucru.

Monica Macovei l-a criticat dur, sâmbătă, la o întâlnire electorală în judeţul Prahova, pe fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, susţinând că atunci când ambii făceau parte din Guvern Tăriceanu i-ar fi cerut, în calitate de prim-ministru, să fie informat despre dosarele penale în care erau implicaţi politicieni.

"Ţin minte că îl contraziceam pe Tăriceanu care zicea: «Monica, vreau să fiu informat dinainte despre orice dosar care se face cu politicieni». Înainte, adică şi în timpul în care sunt măsuri de supraveghere, interceptări, filmări. Şi i-am spus: «nu. Numai procurorul de caz ştie, nici eu nu ştiu, numai procurorul de caz ştie». Şi m-am uitat la el, primul-ministru, un om cu foarte mare putere, nici nu ştie să reacţioneze dacă cineva îi spune nu. Pentru că nimeni nu spune «nu», toată lumea spune «da, să trăiţi». Şi în clipa în care i-am spus «nu» a rămas şocat şi nu a avut replică”, a afirmat Monica Macovei în faţa alegătorilor din localitatea prahoveană Albeşti Paleologu.

Ea a mai spus că actualul co-preşedinte al ALDE s-ar fi opus şi introducerii obligativităţii politicienilor de a completa declaraţii de avere.

"Eu nu am văzut om mai înverşunat împotriva DNA decât Tăriceanu. De când eram în Guvern, când am făcut DNA în 2005, el era prim-ministru. De atunci, singura lui grijă este cum să scape de DNA şi de declaraţiile publice de avere. Ţin minte că mi-a şi spus odată (…) «Monica, sunt foarte complicate aceste declaraţii de avere. A trebuit să angajez nu ştiu câţi contabili ca să mi le completeze». (...) Deci, era supărat că trebuia să angajeze contabili mulţi şi eu i-am spus: «nu am făcut declaraţiile astea de avere pentru confortul dumneavoastră, le-am făcut pentru transparenţă şi să ştie lumea ce aveţi la început de mandat, la sfârşit de mandat, că poate vă îmbogăţiţi peste limita salariului pe care îl luaţi»” a mai povestit Macovei.

Europarlamentarul român care conduce partidul M10 a spus, de asemenea, că, în opinia sa, preşedintele Klaus Iohanhis ar fi trebuit să facă alegeri anticipate sau să lase PSD să guverneze în continuare după mişcările de stradă care au urmat tragediei de la Colectiv.

"Eu cred că era foarte bine ca preşedintele Iohannis să facă fie alegeri anticipate pe acel val de anticorupţie (...) sau să rămână PSD la guvernare până în noiembrie la alegerile parlamentare ca să deconteze tot. Şi Colectiv, şi dezinfectantul, tot, nu să aducă un guvern tehnocrat pe care acum să îl critice Dragnea toată ziua. Eu nu spun nici că nu face greşeli, dar a salva PSD-ul care acum vrea să se refacă, se vopseşte frumos pe faţă, lumea uită destul de repede şi vine în alegeri ca o floare, dar noi nu uităm. Ne trezim, noi nu uităm, că nu avem cum să uităm ce a făcut PSD”, a mai spus Macovei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite