Lider PSD înjură ca la uşa cortului. Ce sancţiuni riscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Manda este finul lui Zgonea şi un apropiat al Olguţei Vasilescu FOTO Arhiva Adevărul
Claudiu Manda este finul lui Zgonea şi un apropiat al Olguţei Vasilescu FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul Claudiu Manda, liderul PSD Dolj şi finul lui Valeriu Zgonea, a folosit un limbaj incalificabil la adresa unui român plecat în Marea Britanie ca şofer. Potrivit Codului de Conduită adoptat de PSD, Claudiu Manda riscă să nu mai prindă încă un mandat de parlamentar sau o altă funcţie publică.

Preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a avut un comportament de mitocan la adresa unui român din Marea Britanie, Sorin Iovu, care l-a criticat pe Manda pe pagina sa de Facebook. Supărat, deputatul i-a scris în privat şoferului plecat la muncă în străinătate, folosind un limbaj grosolan, demn de un bădăran, în niciun caz de un reprezentant al poporului în Parlamentul României.

Băgaţi-aş p*** în mă-ta. Oricând”, i-a răspuns Manda  lui Sorin Iovu care i-a propus dispus să se întâlnească personal. Întrebat dacă acesta este limbajul unui ales al poporului, liderul PSD Dolj a continuat să-l jignească pe Sorin Iovu: „Marş! Sunt dispus să cobor nivelul discuţiei până acolo, jos, la tine“. Claudiu Manda a confirmat că dialogul făcut public de către românul din Marea Britanie este real, fără însă să-şi ceară scuze. Schimbul de replici dintre cei doi a pornit de la un articol distribuit de Manda pe pagina sa de Facebook referitor la dotarea autobuzelor din Craiova cu wi-fi neparolat.

Dragnea ar trebui să nu îl mai pună pe liste

Potrivit Codului de Conduită al PSD adoptat de curând de social-democraţi, „PSD nu va susţine în funcţii persoane care au manifestat un comportament injurios, agresiv sau neadecvat faţă de cetăţeni“. Ceea ce înseamnă că Manda ar trebui să nu se mai regăsească pe listele PSD la alegerile parlamentare de anul viitor şi nici la alte tipuri de alegeri. Astfel, PNL îi cere preşedintelui Liviu Dragnea să respecte propriile reguli impuse de PSD şi să nu îl mai susţină pe Manda.

„După incredibilele afirmaţii ale lui Ioan Rus, un nou politruc PSD se lansează în jigniri la adresa românilor care lucrează în străinătate. De data aceasta directe şi ţintite, însă la fel de mitocăneşti. Domnul Manda este un experiment ratat pentru ceea ce ar trebui să însemne relaţia dintre omul politic şi cetăţean, nu doar pentru clasa politică, dar şi pentru Parlament. Îi sugerez un gest simplu, dar sănătos: să se preocupe de altceva“, a comentat deputatul PNL Mihai Voicu.

Finul lui Zgonea

Claudiu Manda se află la al treilea mandat de parlamentar susţinut de PSD, fiind un apropiat al primarului municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte PSD la nivel naţional. În iulie, Manda a fost reales, cu unanimitate de voturi, preşedintele PSD Dolj, în prezenţa lui Liviu Dragnea.  

În vârstă de 39 de ani, Claudiu Manda s-a născut la Craiova, la 20 decembrie 1975, este căsătorit şi are un copil. Naşul său de cununie a fost preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, deputat de Dolj, la rându-i. În 2013, când Manda a fost ales pentru prima dată preşedinte PSD Dolj, Valeriu Zgonea a spus că Manda este „un produs 100% al comunităţii PSD Dolj“.

Ponta l-a vrut ministru

În august 2014, fostul premier Victor Ponta l-a propus pe Claudiu Manda ministru delegat pentru Buget. Manda nu a ajuns ministru pentru că preşedintele de atunci, Traian Băsescu, a refuzat să-l numească în funcţie. „Cea mai complexă experienţă a domnului Claudiu anda este legată de funcţia de director la Casa de cultură a studenţilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo este valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă. Ori, ministrul Bugetului înseamnă mult mai mult. Îîn ceea ce îl priveşte pe domnul Manda e bine să nu se mai revină nici măcar la alte portofolii“, a explicat atunci Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite