Kelemen Hunor nu vrea desfiinţarea Secţiei Speciale şi propune modificarea ei printr-un proiect de lege dezbătut în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Mediafax
Kelemen Hunor FOTO Mediafax

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat marţi că nu este în favoarea desfiinţării Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor şi că şi-ar dori mai degrabă modificarea ei. Totodată, acesta a precizat că soarta Secţiei ar trebui decisă printr-un proiect de lege dezbătut în Parlament, şi nu printr-un OUG sau asumare de răspundere, motivând referendumul din 26 mai.

„Sper că va veni Guvernul cu un proiect de lege şi atunci o dezbatere parlamentară va clarifica ce se va întâmpla cu această secţie. În primul rând, dacă eu ar trebui să iau o decizie, atunci aş fi umblat la atribuţiile Secţiei Speciale, nu la desfiinţare. Poate că sunt atribuţii mult prea generoase şi nu pot să neg necesitatea unei secţii care, separat de toate celelalte Parchete, dar în coordonarea şi în structura Parchetului General, anchetează magistraţii, dacă este cazul”, a declara Kelemen Hunor într-o intervenţie le rfi.

Acesta a adăugat apoi că este împotriva OUG-urilor în domeniul justiţiei, motivând rezultatul de la referendumul din 26 mai.

„Am organizat şi am votat un referendum, în care noi spuneam că în zona de justiţie nu se va interveni prin OUG. Dacă într-adevăr, ne-am gândit foarte bine şi serios la acele întrebări şi am votat cu DA şi eu personal am votat cu DA, permanent am fost împotriva OUG-urilor în zona de justiţie, atunci nu pot să-mi schimb punctul de vedere spre sfârşitul anului, după o şedinţă de Guvern organizată noaptea. Deci eu rămân la ideea de proiect de lege, dezbătut în Parlament, în instituţia care legiferează în România”, a mai afirmat liderul UDMR.

Cabinetul Orban a discutat vineri seară un memorandum prezentat de ministrul Justiţiei, care propune ca soluţie desfiinţarea secţiei criticate de organismele europene şi de o bună parte a magistraţilor.

Vezi şi: Culise. Guvernul Orban doar se face că desfiinţează Secţia Specială pentru magistraţi. Planul PNL. Cum joacă PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite