Cotroceniul confirmă întâlnirea dintre Iohannis şi Tudose. „În contextul unor astfel de tensiuni, s-a impus o discuţie instituţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Dobrovolschi
Mădălina Dobrovolschi

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a confirmat că şeful statului a avut o întâlnire cu Mihai Tudose, azi, la Cotroceni, în contextul în care premierul a anunţat aseară că va remania miniştrii cu probleme penale. După întâlnirea cu şeful statului, Tudose a plecat la sediul PSD, unde are programată întâlnirea decisivă cu Liviu Dragnea.

Principalele declaraţii:

Jurnalist: Este adevărat că premierul Tudose se află la Cotroceni?

Mădălina Dobrovolschi: E o normalitate o întâlnire între preşedinte şi premier în contextul unor astfel de tensiuni. Pot să dau informaţia că a avut loc această întâlnire. A avut loc azi.

Are preşedintele un mesaj pentru coaliţia de guvernare?

PSD ar trebui să-şi rezolve problemele, ar trebui să-şi vadă de guvernare. Românii au votat pentru o guvernare performantă, nu au votat pentru scandaluri de partid

Cum priveşte Klaus Iohannis remanierea anunţată de premier?

Cred că aţi aflat deja opinia domnului preşedinte pe acest subiect. Atunci când persoane aflate în funcţii importante au probleme, aceste persoane ar fi trebuit să se retragă sau să fie retrase de partid. Este atributul premierului să decidă dacă se impun remanieri.

Întâlnirea dintre premier şi preşedinte este una săptămânală sau a fot una de urgenţă?

Nu e vorba de o întâlnire săptămânală, ci, ţinând cont de acest context, s-a impus o discuţie instituţională, normală şi necesară.


În urmă cu două săptămâni, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că Sevil Shahideh şi Rovana Plumb ar trebui să demisioneze sau să fie demise din Guvernul Tudose după ce procurorii au început cercetarea în dosarul Belina. 

„Într un stat de drept, persoane urmărite penal nu trebuie să fie în codnucerea statului. Da, doamenle minsitru trebuiau să demisioneze. A doua varianta aceptabilă: trebuiau să fie retrase. Faptul că PSD face scut în jurul doamnelor ministru nu este de bun augur. Nu mă antepronunţ prin acestă afirmaţie şi nu cunosc detalii din dosar, nu este treaba mea. Vorbesc din punct de vedere al preşedintelui. Îmi doresc foarte mult un Guvern care nu este supus unor suspiciuni, un Guvern care acţionează pentru români.. Nu ştiu dacă doamnele ministru sunt vinovate sau nu, nu este treaba mea, nici a PSD să stabilească acest lucru. Vinovăţia se stabileşte de către judecători. Pentru Guvern ar trebui să devină normalitate ca persoane urmăritre penal, judecate sau condamnate să nu fie în conducerea statului“, spunea Iohannis la acea vreme. 

Premierul Mihai Tudose a declarat luni seară, la Antena 3, că va remania, săptămâna aceasta, mai mulţi miniştri, în special pe cei cu probleme penale. Premierul a recunoscut că a luat în calcul să-şi dea demisia. Cât despre relaţia cu Liviu Dragnea, Tudose a spus:"nu suntem într-un moment fericit."

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite