Grindeanu, despre Ministrul Justiţiei: Poate că ritmul cu care sunt eu obişnuit este unul mai alert faţă de cel cu care a fost obişnuit dânsul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Sorin Grindeanu. FOTO Inquam Photos
Premierul Sorin Grindeanu. FOTO Inquam Photos

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, întrebat, din nou, de jurnalişti dacă este nemulţumit de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi dacă are ceva să îi reproşeze, că, poate, că ritmul cu care sunt obişnuiţi el şi colegii săi din guvern este unul mai alert faţă de cel cu care a fost obişnuit Tudorel Todarer, astfel că a avut mai multe discuţii cu acesta.

Întrebat dacă a avut vreo discuţie cu ministrul Justiţiei pe tema legii graţierii, în contextul nemulţumirilor liderului PSD, Liviu Dragnea, privind amânarea acestui act normativ, premierul a spus că a discutat cu Tudorel Toader de foarte multe ori despre legea graţierii şi despre modificarea codurilor penale.

„Am avut foarte multe discuţii cu domnul ministru Tudorel Toader în această perioadă, pe legea graţierii. Am avut discuţii şi pe ceea ce înseamnă legea de punere în acord a Codului penal cu deciziile Curţii Constituţionale şi aici suntem în faza de dezbatere publică, s-au luat puncte de vedere de la diverse instituţii, CSM, DIICOT, DNA şi trebuie epuizată această perioadă“, a afirmat premierul, citat de News.ro

El a susţinut că a avut aceste discuţii cu ministrul Justiţiei pentru că vrea ca lucrurile să fie făcute transparent, consultând toate instituţiile publice şi „într-un ritm poate mai alert câteodată decât ritmul Curtii Constituţionale“, cu care a fost obişnuit ministrul Tudorel Toader.

„Poate că ritmul cu care sunt eu obişnuit şi cu care sunt obişnuiti colegii mei de guvern este unul mai alert faţă de cel cu care, poate, a fost obişnuit domnul Toader. De aceea am avut aceste discuţii, şi nu vreau să fiu înţeles greşit, am discuţii constant cu dânsul, ca lucrurile să fie făcute transparent, consultând toate instituţiile publice şi într-un ritm poate mai alert câteodată decât ritmul Curţii Constituţionale", a mai afirmat premierul Grindeanu.

Liderul de la Palatul Victoria a mai spus că analiza activităţii membrilor Cabinetului o face raportat la măsurile pe care aceştia trebuie să le ia, iar când va avea o concluzie o va prezenta coaliţiei de guvernare, şi nu la televizor.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni seară, la Antena 3, că îi monitorizează în permanenţă pe miniştrii săi, urmând să tragă concluziile în ceea ce îi priveşte alături de şeful său pe linie de partid, Liviu Dragnea, pe care ulterior le va prezenta coaliţiei care susţine Guvernul. Prim-ministrul a subliniat că remanierile nu se fac la televizor, adăugând că este mulţumit de ”mare parte din miniştri, care au făcut ceea ce trebuiau să facă”.

Întrebat dacă a discutat cu liderul PSD despre nemulţumirile pe care acesta le are legat de miniştri, Grindeanu a afirmat că vorbeşte ”de foarte multe ori pe zi” cu acesta. „Eu vorbesc cu domnul preşedinte Liviu Dragnea de foarte multe ori pe zi, contrar a ceea ce se încearcă a se spune din interior şi din exterior. Suntem doi oameni politici extrem de responsabili care ne înţelegem fiecare dintre noi rolul pe care îl avem şi unde suntem fiecare dintre noi şi care ne dorim un singur lucru: ca tot ceea ce noi am spus şi cu ceea ce ne-am angajat să facem, să facem”, a spus Grindeanu, potrivit News.ro. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Antena 3, că este nemulţumit de cum a gestionat Tudorel Toader problema legii privind modificarea Codurilor penale, şi nu poate spune că este „foarte mulţumit" că l-a susţinut ca ministru, adăugând că sunt şi alţi membri ai Cabinetului faţă de care are rezerve. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite