Geoană a pierdut şi şefia Comisiei de aderare la Schengen. Corlăţean îi va lua locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii au adoptat, duminică, o hotărâre privind înlocuirea lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean în funtea comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Parlamentul a adoptat această hotărâre cu 413 de voturi „pentru” şi niciun vot împotrivă, scrie Mediafax. Potrivit acestei hotărâri, senatorul Titus Corlăţean îl va înlocui pe senatorul Mircea Geoană din funcţia de membru şi de preşedinte al acestei comisii speciale.

Senatorul Mircea Geoană a fost exclus din PSD într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al partidului din 27 noiembrie. La scurt timp după excludere, Geoană a anunţat că renunţă şi la funcţia onorifică de Înalt reprezentant al Guvernului. 

De asemenea, Geoană a decis să renunţe şi la contractul cu RA-APPS. „RA-APPS are 700 de locuinţe pe care le închiriază la preţul pieţei. Eu sunt unul din cei 700 de chiriaşi al RA-APPS care plătesc preţul pieţei, un preţ foarte mare. Nu există în acest moment un interes al meu pentru a continua să stau aici. Voi notifica în aceste zile RA-APPS cu privire la faptul că sunt în curs de mutare şi voi renunţa la acest contract”, declara Geoană în 4 decembrie.

Senatorul spunea atunci că adversarii săi politici folosesc locuinţa în care stă cu chire în prezent ca o armă împotriva sa. „Celor care înceară de o manieră penibilă să pună presiune prin orice mod, inclusiv prin mijloace mediatice, pe un rival politic, le spun că sunt absolut penibili şi să nu se mai agite - voi fi în altă casă şi casa revine RA-APPS. Sper să găsească un chiriaş care să plătească chiria pieţei, aşa cum o plăteam eu. Este o chirie mare, peste 3.000 de euro“, a mai spus Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite