Dragnea şi Tudose, prima reacţie după cererea DNA de urmărire penală a ministrului Viorel Ilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose au declarat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv, că încă nu ştiu nimic de cererea DNA de urmărire penală a ministrului Viorel Ilie, rămânând să se pronunţe asupra acestei teme când vor şti mai multe detalii.

„Am aflat de la dumneavoastră. Haideţi să vedem şi noi pentru ce a solicitat. Noi încă nu am aflat“, a declarat premierul Mihai Tudose. „Deocamdată nu ştim ce scrie în dispoziţie“, a completat liderul de la Palatul Victoria.  

Şi Liviu Dragnea a subliniat că nu ştiu nimic de cazul Viorel Ilie. „La CEX nu am discutat asta, acum s-a aflat. Credeţi că aflând acum informaţia putem da acum un răspuns instantaneu ? Vom discuta în coaliţie“, a declarat preşedintele PSD.

DNA solicită procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale. Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite