Dragnea susţine că a cerut retragerea lui Baciu: Un personaj exotic, fug bolnavii din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că l-a sunat duminică pe Dacian Cioloş, solicitându-i să-l retragă din lista de propuneri pe Andrei Baciu, nominalizarea pentru Ministerul Sănătăţii, altfel PSD nu va vota Guvernul, apreciind că acesta este un „personaj exotic“, fără experienţă.

„Aseară (duminică - n.r.), după ce am terminat conferinţa de presă, colegii mei mi-au arătat informaţiile legate de acel personaj. L-am sunat pe domnul premier desemnat Dacian Cioloş imediat, spunându-i că PSD nu poate lua în calcul votul pozitiv la învestitura Guverului dacă acel domn rămâne membru al Cabinetului“, a spus Dragnea.

Liderul PSD a afirmat că, „spre satisfacţia“ sa, Dacian Cioloş l-a înlocuit pe Andrei Baciu cu un „domn respectabil“, pe care social-democraţii îl pot susţine. Liviu Dragnea a spus că propunerea pentru Ministerul Sănătăţii „era ceva de neacceptat"“, în condiţiile în care medicii s-au evidenţiat ca nişte „eroi“ în ultima perioadă şi nu ar fi acceptat nici ei o astfel de propunere. „Cum s-ar fi simţit cu un asemenea personaj exotic în fruntea ministerului?“, a continuat Dragnea.

Acesta a precizat că principala problema a fost lipsa de experienţă. „Nu cred că un domn la 27 de ani şi care din câte am înţeles nu avea nici rezidenţiatul luat ar fi putut gestiona acest sistem foarte important. Şi tinerii care au ieşit în stradă au cerut în mod serios un sistem de sănătate mai bun“, a spus Dragnea.

Întrebat dacă decizia a fost luată după ce au apărut în presă pozele cu Andrei Baciu de pe vremea când era model de lenjerie intimă, Dragnea a spus că nu vrea să comenteze astfel de probleme, fiecare fiind liber să se îmbrace cum vrea, dar nu într-o instituţie publică. "Ce să spun, că m-au deranjat nişte articole de îmbrăcăminte? Fiecare se machiază şi se rujează şi se peruchează cum crede de cuviinţă, dacă e în lumea lui. Dacă vrea să fie într-o funcţie publică totuşi nu poţi să faci asta. Fug bolnavii din spitale“, a spus Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite