Dragnea, înainte de protestele anunţate: Gabriel Oprea nu va fi pe listele PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Eduard Enea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Eduard Enea

Cu o seară înainte de proteste, preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, aseară, pe pagina sa de Facebook, că fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, nu se va afla pe listele PSD la alegerile parlamentare. În aceeaşi seară, Gabriel Oprea a ieşit public la Antena 3 pentru a anunţa că ia în calcul o demisie din Senat pentru a rămâne fără imunitate.

„Am susţinut şi susţin lupta împotriva corupţiei! Ca să fie clar pentru toată lumea: la alegerile din 11 decembrie, Gabriel Oprea NU va fi pe listele PSD! “, a scris Liviu Dragnea, pe pagina sa de Facebook. 

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea a declarat, miercuri, la Antena 3, că a comis o eroare prin faptul că a cerut colegilor din Senat să voteze împotriva încuviinţării urmăririi sale penale pentru uciderea din culpă a poliţistului Bogdan Gigină, Oprea precizând că ia în calcul varianta demisiei din Parlament.

”Cred că a fost o greşeală că m-am simţit hărţuit şi am cerut sprijinul colegilor (...) Toţi suntem oameni şi, la un moment dat, cedezi. Cred că acum am cedat şi am acceptat acest vot care a fost din partea partidelor. Îmi pare rău că nu am procedat ca data trecută”, a spus Gabriel Oprea referindu-se la faptul că, la cererea anterioară a DNA, care viza urmărirea penală pentru abuz în serviciu, a cerut senatorilor să dea curs solicitării.

Întrebat care a fost rostul votului din Senat, în condiţiile în care mai are doar două luni de mandat de senator şi dacă se gândeşte la demisia din Parlament pentru ca procurorii să poată continua urmărirea penală, Oprea a răspuns: ”Mă gândesc la această variantă”.

Votul din Parlament împotriva anchetării lui Gabriel Oprea în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină scoate oamenii în stradă. Un protest faţă de decizia senatorilor va avea loc joi, ora 18.00, în faţa Palatului Parlamentului.

Mii de persoane şi-au anunţat deja participarea la evenimentul din Bucureşti organizat pe Facebook. Pe pagina intitulată ”Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecat”, oamenii cer dreptatea pentru ”cei care nu şi-o mai pot cere singuri”. Un eveniment asemănător, intitulat ”Oprea este cercetat, vrem să fie judecat”, a fost anunţat şi în Cluj. La acesta, câteva sute de persoane au anunţat că vor fi prezente.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite