Dragnea: Avem majoritate fără UDMR, fără niciun fel de problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea
Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Botoşani, că dacă se va decide o restructurare a Guvernului n Parlament, coaliţia deţine în continuare majoritatea, fără UDMR, ”fără nicun fel de problemă”. Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis ar ptea bloca întregul proces de numire a noilor miniştrii, Dragnea a spus: ”Noi nu luăm în calcul prostiile lui Iohannis”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, vineri, la Botoşani, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre declaraţia lui Kelemen Hunor, potrivit căreia UDMR nu va susţine restructurarea Guvernului în Parlament şi a precizat că ştia acest lucru.

”Ştiam că UDMR nu susţine o restructurare a Guvernului, am şi discutat cu colegii de la UDMR. Dacă vom luat decizia să mergem cu Guvernul în Parlament pentru restructurare, avem majoritate, fără UDMR, fără niciun fel de problemă. Nu pot să contrazici colegii de la UDMR, pentru că sunt oameni foarte aplicaţi”, a declarat Liviu Dragnea.

De asemenea, întrebat ce părere are despre faptul că preşedintele Klaus Iohannis ar putea bloca întregul proces de numire a noilor miniştrii, Dragnea a spus: ”La cum a jucat Iohannis în picioare Constituţia este în stare să facă orice. Poţi să dai vot în Parlament pentru tot Guvernul şi Iohannis să nu semneze. (...) O să vedem, dar el stabileşte cine e bun ministru, cine nu e bun ministru. Habar nu avem noi care sunt criteriile pe care le ia în calcul. E limpede pentru toată lumea care vrea să observe că vrea să blocheze Guvernul cu orice preţ, prin orice mijloace. Noi nu luăm în calcul prostiile lui Iohannis”.

Dragnea a afirmat că atenţia PSD va fi concentrată pe actul de guvernare şi pe comunicarea cu oamenii.

”Iohannis să rămână cu prostiile lui, cu jocurile lui, cu blocajele. Până la urmă, la Ministerul Justiţiei va fi un interimar, pentru că trebuie să funcţioneze Ministerul şi sperăm o dată pentru totdeauna ca de acolo, de la minister, să nu mai vină blocaje în ceea ce priveşte actele normative. În rest, Iohannis să se joace cum vrea”, a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referindu-se la propunerile de remaniere, că, primind acele scrisori şi-a pus întrebarea ce se doreşte cu această remaniere, iar prima sa impresie este că se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost.

Preşedintele a susţinut că PSD vrea să întărească asaltul asupra justiţiei şi a anunţat că va transmite un răspuns la începutul săptămânii viitoare.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite