Dragnea, interviu pentru AP: DNA a mers prea departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat într-un interviu publicat joi seara  de către agenţia de presă Associated Press că agenţia anti-corupţie a României (n.red.: DNA) a mers prea departe în privinţa urmăririi unor oficiali guvernamentali acuzaţi de luare de mită, delapidare şi alte delicte.

Interviul, primul oferit în presa străină de când social-democraţii au câştigat alegerile în 2016, a fost preluat de mai multe publicaţii internaţionale precum New York Times, The Washington Post, DailyMail sau ABC News.

„A fost o perioadă de mulţi ani când, de obicei, oricine era la putere nu era cercetat. Am ajuns acum la cealaltă extremă, unde toţi cei din clasa politică trebuie să fie acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi şi trimişi în judecată”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, citat de New York Times.

Întrebat de acuzaţiile aduse acestuia privind delapidarea Fondurilor Europene şi abateri într-un alt caz separat, Dragnea a susţinut că se va lupta „până la sfârşit” să dovedească că este nevinovat. Totodată, acesta a refuzat să comenteze dacă va candida sau nu la alegerile prezidenţiale din 2019.

Motivându-şi acuzele aduse DNA-ului, liderul PSD a dat exemplul a doi magistraţi suspectaţi că ar fi luat mită care au fost apoi declaraţi nevinovaţi după patru ani după ce au fost suspendaţi. „Cine le va da acei ani înapoi?”, a completat Dragnea, care a mai precizat că România va reuşi în cele din urmă să-şi găsească „o abordare corectă, legală constituţională” în combaterea corupţiei.

Şeful PSD a vorbit şi despre Uniunea Europeana, insistând că partidul pe care îl conduce susţine principiile UE. Totuşi, acesta a afirmat că România şi alte membre din Europa de Est sunt „îngrijorate şi preocupate” de o Europă „în două viteze” care lasă naţiunile mai sărace în spate în timp ce ţările mai bogate se bucură de beneficii. „Pentru noi este important ca principiul coeziunii să fie respectat iar diferenţele de dezvoltare să nu fie accentuate, ci diminuate” a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Dragnea a vorbit şi despre frontiera de est a României, unde a subliniat că a cerut NATO să consilideze securitatea în regiune întrucât este „o zonă de maximă importanţă strategică”. Acesta a mai completat că sprijină decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a impune sancţiuni asupra Iranului deoarece „Statele Unite nu s-ar fi retras din acest acord dacă nu aveau informaţii foarte serioase”.

„Situaţia din Orientul Mijlociu este…complexă. Unii o cunosc cum trebuie, unii cred că o cunosc iar alţii nu o înţeleg”, a mai afirmat preşedintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite