Ce spune Liviu Dragnea despre intrarea UDMR la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la România TV, că va fi ”foarte pozitiv” dacă în coaliţia de guvernământ se va discuta despre cooptarea la guvernare a UDMR, el precizând că discursul său de la Congresul de sâmbătă al Uniunii nu a vizat direct intrarea în Guvern a UDMR, cât colaborarea la nivel local.

”Următorul pas este să colaborăm şi mai bine. Colaborăm în Parlament, dar putem colabora mult mai strâns. Următorul pas înseamnă şi colaborarea în administraţia locală. Cred că ar fi corect ca o colaborare bună în Parlament să fie multiplicată cu o colaborare bună în administraţia locală pentru binele comunităţilor”, a declarat Liviu Dragnea.

El a afirmat că prezenţele anterioare în Guvern ale UDMR au reprezentat un plus, întrucât Uniunea a trimis oameni bine pregătiţi la Palatul Victoria, motiv pentru care Dragnea crede că nu este o idee rea lărgirea coaliţie de guvernământ actuale. ”Dacă o să ne gândim în coaliţie la intrarea la guvernare, eu voi fi foarte pozitiv pentru că nu cred că este o idee rea, dar nu a fost efectiv o invitaţie pentru a intra la guvernare. Dacă vroiam să fac invitaţia, o făceam direct, cu subiect şi predicat”, a spus liderul PSD

Acesta a menţionat însă că, până acum, nu au existat discuţii clare ale PSD sau ALDE cu UDMR pe tema intrării la guvernare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în cadrul Congresului UDMR care s-a desfăşurat sâmbătă la Zalău, că îşi doreşte o colaborare mai strânsă cu Uniunea şi speră ca la alegerile prezidenţiale din 2019, alegătorii maghiari să voteze, în premieră, candidatul propus de către PSD.

Invitat la Congresul UDMR, Liviu Dragnea a afirmat, în discursul susţinut în faţa delegaţilor, că PSD şi UDMR ar trebui să consolideze colaborarea pe care acum o au la nivel parlamentar. ”Am decis să avem o colaborare parlamentară care se dovedeşte eficientă şi cred că totuşi ar trebui să ne gândim dacă nu cumva este oportun să facem pasul următor. Nu trebuie neapărat să vă decideţi la congresul ăsta, dar trebuie să ne gândim”, a afirmat liderul social-democraţilor.

Dragnea susţine că întărirea acestei colaborări ar putea să se manifeste prin susţinerea de către magharii din România a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2019.

”Ştim foarte bine că membrii comunităţii dumneavoastră nu au votat până acum la prezidenţiale un candidat din partea PSD, dar eu zic că pentru toate trebuie să fie un început. Noi încă nu am stabilit candidatul dar, până în 2019, poate reuşim să vă convingem că acel candidat al nostru va fi cel care trebuie să fie votat de dumneavoastră”, a afirmat Liviu Dragnea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite