Dragnea: Discuţia pe descentralizare continuă. Poliţiştii ar fi beneficiat dacă se aflau în subordinea primarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Vicepremierul Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, după şedinţa Parlamentului în care Guvernul şi-a asumat răspunderea asupra proiectului descentralizării, că ar fi dorit să fie descentralizate mai multe instituţii, inclusiv Poliţia.

„Cel mai important este că s-a făcut această breşă în structura puternică din administraţia centrală. Aş fi vrut să se descentralizeze mai multe instituţii. Să sperăm că în anii următori vor fi şi alte instituţii care vor fi descentralizate”, a declarat Dragnea.

Totodată, el a subliniat că susţine în continuare descentralizarea Poliţiei.

“Mai sunt suficiente domenii în administraţia publică şi ele pot fi descentralizate. Discuţia pe descentralizare va continua. Eu nu voi înceta niciodată să susţin acest punct de vedere. Poliţiştii care ar fi fost transferaţi sub autoritatea primarilor nu ar fi avut probleme, ar fi putut primi beneficii de la primării. Ceri primarilor să asigure ordinea publică, numai că nu au acest instrument. Există poliţii locale la câteva oraşe mari care îşi permit, dar la cele care nu îşi permit, comunitatea simte acest lucru”, a declarat vicepremierul.

Întrebat când va putea fi aplicată legea, el a evitat să răspundă. ”Dacă se va contesta la CCR, va dura, deci nu ştiu când va fi promulgată”, a mai spus Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite