Deputat PNL: „Guvernul va nominaliza candidatul pentru funcţia de comisar european din partea României”. Care sunt priorităţile echipei Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Anroneta Ioniţa. FOTO Facebook Antoneta Ioniţă
Deputatul Anroneta Ioniţa. FOTO Facebook Antoneta Ioniţă

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă susţine că noul Guvern se ocupa de rezolvarea propunerii unui comisar european din partea României, dar şi că va încerca să vină cât mai repede cu rectificarea bugetară şi de elaborarea bugetului pe 2020.

„România are în sfârşit un guvern care şi-a stabilit ca priorităţi redresarea ţării, stabilitatea şi bunăstarea românilor, şi nu satisfacerea intereselor unor grupuri sau ale unor persoane. Cabinetul Orban vine după o perioadă de instabilitate şi într-un moment complicat, generat de deciziile iresponsabile ale guvernării PSD, care a înglodat România în datorii, a blocat investiţiile publice şi a luat măsuri cu efecte economice catastrofale. PNL este singurul partid care şi-a asumat, cu maturitate, răspunderea guvernării pentru a scoate ţara din această perioadă nefastă. PNL îşi propune să le readucă românilor încrederea că pot trăi civilizat şi sigur la ei acasă şi să readucă României prestigiul ştirbit în ultimii ani în raport cu instituţiile europene”, a afirmat Antoneta Ioniţă.  

Deputatul liberal a anunţat o scurtă listă de priorităţi. „Pe lista de priorităţi a noului guvern, care a trecut de Parlament cu votul a 240 de senatori şi de deputaţi, se află restructurarea aparatului guvernamental, care va trece de la 24 la 16 ministere,  rectificarea bugetară pentru acest an şi elaborarea bugetului pentru 2020, stabilizarea României, abrogarea unor prevederi ale Ordonanţei 114, deblocarea unor programe esenţiale, de la cele din domeniul apărării, până la cele de sănătate, abrogarea Legii recursului compensatoriu, atragerea fondurilor europene refuzate de guvernarea PSD”, a completat Ioniţă. 

De asemenea, reprezenatnta PNL a precizat că Guvernul va veni cât mai repede cu o propunere de comisar.  „Guvernul va nominaliza candidatul pentru funcţia de Comisar european din partea României, va pregăti infrastructura de transport şi sectorul energetic pentru perioada de iarnă, va organiza examenul de rezidenţiat şi buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale din 10 şi 24 noiembrie. Cabinetul Orban înseamnă ieşirea României dintr-o criză guvernamentală şi recuperarea şanselor ratate de dezvoltare”, a completat Ioniţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite