De ce a născut Andreea Paul Vass într-o zi de sâmbătă şi alte „sacrificii“ pe altarul egalităţii de şanse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PNL Andreea paul-Vaas
Deputatul PNL Andreea paul-Vaas

Prim-vicepreşedintele PNL, Andreea Paul Vass, aspirantă la un fotoliu de ministru într-un eventual Guvern PNL, a ţinut să precizeze, într-un editorial, că şi-a programat naşterea într-o zi de sâmbătă pentru a nu pierde o zi lucrătoare.

„Pe fetiţa mea am născut-o sâmbătă, în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă. Am ajuns unde am ajuns în politică azi datorită altor femei înaintea mea, pioniere în diferite domenii, care au luptat pentru drepturile femeilor, care au deschis noi drumuri şi care au făcut posibil acest lucru. Acum am datoria, ca eu însămi, să deschid calea altor femei să facă pasul curajos în politică. Am făcut-o în Satu Mare, Sălaj şi în Bucureşti. Voi continua să o fac la nivel naţional printr-o abordare mult mai amplă, structurată, legislativă: cota minimală de gen în rândul candidaţilor”“, a spus Andreea Paul Vass.

Liderul PNL se plânge de lipsa de promovare a femeilor în funcţii-cheie ale statului, arătând că sunt foarte puţine femei în Guvern şi în Parlament, Vass dorind funcţia de ministru al Economiei sau al Finanţelor într-un viitor Cabinet PNL. „De ce? Pentru a condensa timpul pentru schimbarea fundamentală de care România are nevoie: egalitatea reală de şanse între femei şi bărbati. Nu pretind că ştiu tot ceea ce-şi doresc femeile. Dar ştiu că trebuie să aibă o şansă egală cu bărbaţii. Stiu că trebuie să fiu mult mai curajoasă în dărâmarea barierelor de gen. Când ai abia 11% femei în Parlament şi doar 20% femei în echipele guvernamentale şi prezidenţiale este evident că aceste bariere încă persistă grav. Amica mea, vicepreşedinta Parlamentului spaniol, avocată de forţă, mi-a spus azi că ea nu ar fi ajuns în politica înaltă fără legea cotelor de gen.
Aşadar, Femeile sunt soluţia pentru un trai mai bun. Să generăm un tsunami mental!“, mai scrie Vass, pe pagina sa de Facebook.

Mai mulţi fani de pe pagina de Facebook i-au spus lui Vass că nu există cezariană la cerere. Liderul PNL a explicat că a ajuns să dea naştere sâmbătă pentru că a „depăşit termenul optim“ şi că a lucrat până vineri seară.

La întrebarea unui alt internaut, Vass a spus că s-a întors la muncă după doar două săptămâni. „Am stat două săptămâni acasă, cu laptopul la vremea aceea în braţe şi am continuat să lucrez. După doua săptămâni m-am întors la serviciu. Aproape 4 luni de zile am venit la fiecare 4 ore acasă ca să alăptez. Copilaşul e minunat. Eu am înaintat“, a mai spus Vass.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite