Dancă: PSD organizează un congres militarizat, folosind Jandarmeria ca armată de partid pentru intimidarea cetăţenilor nemulţumiţi de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la protestul din faţa Sălii Palatului FOTO Inquam
Imagini de la protestul din faţa Sălii Palatului FOTO Inquam

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionael Dancă, a afirmat, sâmbătă, că PSD recurge la ajutorul Poliţiei Locale şi al Jandarmeriei pentru a ţine la distanţă persoanele care protestează faţă de guvernarea social-democrată, fiind nemulţumiţi de măsurile luate de partidul condus de Liviu Dragnea.

„Săltarea oamenilor liberi de pe stradă, închiderea circulaţiei rutiere, blocarea parcurilor şi a spaţiilor publice, interzicerea mişcării libere a cetăţenilor pe trotuarele din jurul Sălii Palatului unde se desfăşoară Congresul PSD ne arată că asistăm la instaurarea un stat poliţienesc opresiv îndreptat împotriva cetăţenilor. Străzile, parcurile, trotuarele nu sunt proprietatea PSD, sunt spaţii publice ce pot fi folosite de orice cetăţean fără drept de liberă de trecere de la PSD. Restrângerea abuzivă a libertăţii de exprimare şi a drepturilor de manifestare publică democratică nu poate fi făcută fără o justificare temeinică“, a afirmat Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL. 

Potrivit celor declarate de Dancă, autorităţile au un comportament abuziv. „Acest comportament abuziv din partea Poliţiei locale şi a Jandarmeriei nu trebuie să rămână nepedepsit. Atât Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, cât şi Ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să răspundă pentru aceste excese ale organelor de ordine publică, iar dacă au dispus reprimarea protestelor trebuie să-şi dea demisia. Nu putem tolera ca nervii liderilor PSD provocaţi de luptele lor interne pentru „ciolan” să se răsfrângă atât de dur şi violent împotriva oamenilor nemulţumiţi de guvernarea patronată de Dragnea şi Tăriceanu. Dispozitivul militarizat de ordine publică şi control instaurat în Bucureşti pentru Congresul PSD aminteşte de manifestările congreselor Partidului Comunist care se desfăşurau în acelaşi loc şi în aceeaşi atmosferă opresivă. PSD dovedeşte încă o dată că nu se poate dezbăra de metehnele şi tarele trecutului comunist“, completează purtătorul de cuvânt al PNL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite