Cum se „războiesc” PSD şi PNL la nivel local: cazul comunei Vânători, judeţul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD şi PNL, inamici de ochii lumii
PSD şi PNL, inamici de ochii lumii

Apropierea alegerilor locale scoate la iveală tot mai multe situaţii în care partide care îşi declară adversitatea sunt de fapt mână în mână în dorinţa de a profita la maximum de funcţii şi de banul public. O astfel de situaţie o regăsim şi în comuna Vânători, judeţul Galaţi, unde reprezentanţii PSD şi PNL fac şi desfac totul.

Timp de două mandate, 2008-2012 şi 2012-2016, Murgu Sicuţa, membru PNL, a fost primarul comunei gălăţene. În ultimul mandat, avându-l ca viceprimar din partea PSD pe Ghinea Marian, timp în care s-a legat nu numai o relaţie profesională foarte bună, ci şi o relaţie personală despre care vorbeşte tot satul, doamna liberal având cu peste 25 de ani mai mult decât distinsul social-democrat. În anul 2016, la finalul celui de-al doilea mandate, liberala Murgu Sicuţa, din cauza problemelor penale şi a dosarului de incompatibilitate de la ANI l-a susţinut pentru funcţia de primar pe nimeni altul decât pe, mai tânărul coleg de primărie, deşi îi era adversar politic. Social-democratul Marian Ghinea a şi câştigat alegerile.

După patru ani de mandat, Ghinea Marian se procopseşte din cauza activităţii nu tocmai gospodăreşti cu mai multe dosare penale, care sunt în cercetare de către autorităţile judiciare din Galaţi, însă are soluţia pentru a continua să controleze activitatea primăriei din localitate, şi o scoate în prim-plan pe partenera sa liberala Murgu Sicuţa, care se reînscrie în cursa pentru un nou mandat de primar, deşi problemele cu ANI nu au fost lămurite nici până acum.

Toată această rocadă între cei doi nu pare să-i deranjeze pe şefii liberali şi pesedişti de la judeţ, care închid ochii la acest blat primind în schimb asigurări că licitaţiile şi investiţiile din comună vor ajunge la furnizorii pe care îi doresc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite