Cristian Dumitrescu, în locul lui Crin Antonescu în fruntea Senatului. Până luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) va prelua atribuţiile fostului preşedinte al acestei Camere, Crin Antonescu, după demisia acestuia şi vacantarea funcţiei sale, potrivit deciziei luate, miercuri, de conducerea Senatului.

"În conformitate cu prevederile Regulamentului, pe perioada de vacanţă, existând vid de preşedinţie, Biroul Permanent desemnează un vicepreşedinte, nu un preşedinte interimar, care preia atribuţiile de preşedinte al Senatului până la alegerea de către plen a unui nou preşedinte", a explicat Dumitrescu.

Acesta a menţionat că desemnarea sa s-a făcut cu votul favorabil al celor zece membri ai conducerii Senatului care au fost prezenţi la şedinţă.

Senatorul PSD a explicat că membrii Biroului Permanent au adoptat o hotărâre "în doi paşi", prin care a fost numit vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte pentru perioada vacanţei funcţiei şi cu precizarea că această decizie va fi publicată imediat în Monitorul Oficial.

El a adăugat că în continuare, potrivit Regulamentului, liderii politici urmează să constate această vacanţă a funcţiei şi, pe baza negocierilor, vor propune Biroului Permanent să se stabilească o şedinţă de desemnare a preşedintelui Senatului.

"Potrivit Regulamentului, preşedintele Senatului este ales cu majoritatea voturilor, fiecare grup parlamentar având dreptul să îţi susţină un candidat", a afirmat Cristian Dumitrescu. El a adăugat că nominalizările pentru această funcţie se fac pe criterii politice şi este atributul liderilor de grup şi al structurilor de partid.

Întrebat când va putea avea loc şedinţa în care să fie ales noul preşedinte, el a răspuns: "Noi suntem pregătiţi oricând să avem această şedinţă".

Pe de altă parte, Dumitrescu a apreciat că viitorul preşedinte al Senatului va trebui desemnat cât mai repede. El a adăugat, însă, că o astfel de şedinţă nu avea loc până luni. "Noi intrăm în activitate normală. Luni va avea loc un Birou Permanent care va stabili programul săptămânii viitoare, deci cu nimic nu se perturbă activitatea Senatului. Ea este în deplină legalitate, în conformitate cu prevederile Constituţiei, cu prevederile regulamentare", a spus el.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a demisonat astăzi din funcţia de preşedinte al Senatului, după un schimb acid de replici cu premierul Victor Ponta, purtat chiar la tribuna Parlamentului. Ponta l-a acuzat pe Antonescu că el a propus legea amnistiei, împreună cu Relu Fenechiu. Ulterior, Antonescu i-a cerut demisia lui Ponta, însă premierul a refuzat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite