Iohannis a chemat Opoziţia la Cotroceni. Orban: „PNL este alături de preşedinte şi va susţine cu toată forţa referendumul“. USR: Preşedintele ne-a felicitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis cu partidele parlamentare pe tema situaţiei din justiţie încep astăzi, când la Palatul Cotroceni sunt aşteptate delegaţiile PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor.

UPDATE Liderul USR Dan Barna, după întâlnirea cu preşedintele: USR a exprimat susţinerea deplină şi neechivocă pentru referendumul pe Justiţie. Am discutat despre iniţiativa "Fără penali" şi preşedintele ne-a felicitat

UPDATE Ludovic Orban, după consultările cu Iohannis: PNL este alături de preşedinte şi va susţine cu toată forţa reuşita referendumului pe justiţie. 

"Asaltul infractorilor asupra independenţei justiţiei trebuie să înceteze, trebuie corectate toate stricăciunile provocate de guvernarea PSD-ALDE asupra funcţionării normale a unei justiţii într-o societate democratică. Partidul Naţional Liberal este alături de preşedintele României şi va susţine cu toată forţa reuşita acestui referendum. Alături de preşedintele României, îi chemăm pe toţi românii să decidă clar că în România infractorii care săvârşesc fapte de corupţie vor fi condamnaţi şi nu vor fi iertaţi sub nicio formă, orice majoritate parlamentară sau guvernamentală ar încerca să facă acest lucru", a declarat Orban.

***

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, săptămâna trecută, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din justiţie.

Consultările au loc joi şi vineri, iar fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.

Joi, consultările încep la ora 15.00, cu delegaţia PNL, întâlnirea fiind programată să dureze o oră. De la 16.00 este programat USR, iar la 16.45 urmează PMP, la 17.30 - UDMR şi la 18.15 -  Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri, consultările ar urma să înceapă la ora 11.00, cu PSD, şi să continue la 12.00 cu delegaţia ALDE. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va merge la discuţii, dar că PSD va fi reprezentat de o delegaţie formată din trei membri. "Eu sigur nu merg, dar de la noi de la partid o să meargă. Nu-mi place personajul", a spus Liviu Dragnea.

În schimb, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că partidul pe care îl conduce nu va onora invitaţia la consultări, afirmând că Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. 

Şeful statului a declarat, miercuri, că are foarte multă deschidere pentru consultările cu partidele şi că i se pare ciudat să refuzi o ofertă la dialog cu preşedintele Românieiniei.,„Nu oblig pe nimeni, e o ofertă. Să refuzi o ofertă la dialog parcă este cel puţin ciudat. Deci, în continuare, chiar dacă unii au spus că nu vin, dacă se răzgândesc, sunt bine-veniţi. Eu îmi doresc un dialog real cu partidele parlamentare”, a precizat preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite